Una vegada mes el Cardenal Cañizares, com a arquebisbe de València, ix a l'encontre del seu ramat per a posar els punts sobre les ies i actuar com a Pastor de les seues ovelles, li agrade o no als que no són del seu cleda. Té obligació moral i de justícia dir el que ha dit, ja que els catòlics necessitem un far que ens il-lumine i servisca d'orientació davant de la falta de llum que , a passos engegantits, ve donant-se en la societat actual.

No és una altra cosa el que fa el Cardenal Sarah constantment, perquè segons diu ni pot ni ha de callar per a defendre la humanitat i en especial als més pobres i senzills d'este món. Albert Camus deia en 1954 quan va rebre el Nobel, que són la gent senzilla la que ha de cuidar del món perquè no s'afone i és a eixa gent senzilla, que lluita cada dia a tirar endavant la família, que intenta ajudar als seus semblants, als que cal orientar perquè no es troben sols i abandonats.

El Cardenal Cañizares no ha d'estar ací per a ser popular, ni per a millorar xifres en l'església, l'amor a tots li impedix callar, tal com també manifesta el Cardenal Sarah, i també ens ho recorda «l'església s'ha alçat sempre en contra de les ideologies i per això han pagat amb el preu de la propia sang la seua oposició al nazisme, al comunisme i als racismes de tot tipo». A partir d'ací els que passen de l'església i de les seues ensenyances són els primers que ixen a la palestra per a ficar-se amb el cardenal, perquè els molesta que diga veritats com a punys i orient a què deu.

I això ha demostrat que encerta perquè ha posat nerviosos a molts que han rabiat i li falten al respecte. Perquè tal com diu Sarah «la civilització occidental viu una crisi mortal. Ha aconseguit els limites de l'odi autodestructiu. Les elits no es preocupen més que d'augmentar el luxe de la seua vida diària i el poble anestesiant-se amb entreteniments cada vegada mes vulgars. L'església preserva el que hi ha de més humà en l'home. És la guardiana de la civilització... Quan defén als xiquets lluitant contra l'avortament; quan defén el matrimoni mostrant els profunds danys del divorci; quan preserva la relació conjugal advertint del carreró sense eixida que representen les relacions homosexuals; quan vol protegir la dignitat dels moribunds enfront de la temptació de l'eutanàsia; quan advertix de la falsedat de les ideologies de genere i del transhumanisme, en realitat es convertix en servidora de la humanitat i protectora de la civilització. Pretén protegir als mes xicotets i indefensos dels insensats errors dels aprenents de bruixots».

Els bàrbars ja no estan a les portes de les ciutats, ara ocupen influents càrrecs de govern. Fan les lleis i modelen l'opinió , alimentats ben sovint per un autentique menyspreu dels indefensos i dels pobres. Si no fora per l'església amb les seues perennes veritats que defén l'amor als seus semblants i a la persona en general, la civilització s'haguera autodestruït, i per això Cañizares ha hagut d'eixir a l'encontre advertint els perills del que ens ve i donant criteri als que se senten i viuen el cristianisme. Als altres, que estiguen tranquils, que ningú els va a obligar a res llevat que la mateixa consciència ho faça al reflexionar sobre el que està passant.

Avant Cardenal perquè només al cavalcar és quan es senten els lladrits perquè els molesta el que escolten, però no per això deixarem de seguir el camí marcat i intentar que se sumixen moltes més persones de bé.

Sinó fora per l'església amb les seues perennes veritats que defén l'amor als seus semblants i a la persona en general, la civilització s'haguera autodestruït, i per això Cañizares ha hagut d'eixir a l'encontre advertint els perills del que ens ve i donant criteri als que se senten i viuen el cristianisme.