Hui he llegit i sentit a dir que a la Comunitat de Madrid les banderes onejaran a mitja asta en senyal de dol i a les dotze del migdia es guardarà un minut de silenci en record de totes les persones mortes pel COVID-19. Que jo sàpia, els simbolismes no curen. El que cura són els medicaments i, sobretot una sanitat pública forta i de qualitat. A la comunitat de Madrid fa anys que s'esta fent negoci privatitzant la sanitat per afavorir interessos de capitals i deixant en l'estacada a la població en general devastant serveis hospitalaris públics. Aquesta és la forma de governar del partit popular que fa massa anys que governa aquesta comunitat autònoma a qualsevol preu i amb qualsevol soci de govern. L'objectiu és mantindre el govern sense tindre en compte res més i, d'aquesta manera continuar enganyant, falsejant la realitat i esprement sense escrúpols els serveis públics.

Quan a la Comunitat Valenciana va ser possible desallotjar al PP del Govern i l'Executiu del Botànic va assolir les tasques de Govern, una de les mesures que va anunciar va ser la reversió de la gestió privada de l'Hospital de la Ribera en gestió pública i, per tant, que aquest hospital passara a la xarxa de recursos públics de la Conselleria de Sanitat, o el que és equivalent, de la Generalitat.

És cert també, que totes les coses no es van fer bé i no puc negar la quantitat de problemes que s'han hagut de solucionar i els que, segurament, encara queden pendents. Però la clara intenció del Govern quedava ben palesa i acabaria sent una realitat i que anirien a més.

Òbviament, les diferents estratègies per a governar estan clares en aquests dos models de fer política.ç

Ara, amb aquesta crisi sanitària i social tornen a haver-hi diferències en com afrontar-la. El Gabinet de Ximo Puig, s'ha ficat a treballar de valent per a protegir al conjunt de la societat amb transparència i serietat per acabar quan abans amb tot açò i el de Cristina Cifuentes fa onejar les banderes a mitja asta. Curiosa manera la d'ajudar al sistema públic de salut. Alguna gent continua dient que totes les persones que es dediquen a la política són iguals, però com estem veient en aquests moments, no és cert. Estic segura que com a conseqüència de la sobtada irrupció del COVID-19 hi trobarem errades de tota classe en la gestió de tots els Governs de tota mena. Unes seran més assolibles que altres. Però mentre alguns fiquen la salut i la vida de totes les persones al centre de la gestió política, altres declaren dies de dol mentre enganyen a la població amb compres de material sanitari que no aplega mai.

Des d'aquestes línies vull agrair a tot el personal sanitari i no sanitari que fa possible que el nostre confinament siga més lleu, la seua dedicació i treball. A totes i tots, moltíssimes gràcies i tot el meu respecte. Sou un exemple a seguir i mai us ho podrem agrair prou. A qui continua instal—lat en la mentida i en la traïció als valors democràtics i de justícia social tot el meu menyspreu per la seua repugnant manera d'actuar.