Hi ha un perillós moviment que vol esborrar les dones i els seus problemes específics del mapa polític i social. Però les dones estem ací i el feminisme continua viu. Que ningú tinga cap dubte.

Com ja he dit moltes vegades i per diferents espais, el patriarcat vol destruir al feminisme que cobra cada vegada més força i més vida. I creix el feminisme perquè les dones anem prenent consciència de les desigualtats que patim i compartim només per haver nascut dones. Si, per haver nascut amb genitals de dones se'ns ha educat, i encara es fa, amb els estereotips de dones. Estereotips com la bellesa com a valor primordial i, de vegades insà per seguir models que poder conduir a trastorns alimentaris, per exemple.

Als homes, se'ls educa en els privilegis d'haver nascut homes i que els dona un estatus de superioritat en tots els moments de la seua vida. No perquè el tinguen, més bé perquè s'ho creuen. I per mantindre eixos estatuts no dubten fins i tot en matar a la dona a qui, en algun moment, li va dir que l'estimava.

Les violències masclistes de tota classe (els acudits de caràcter masclista també són violències) formen part del sistema patriarcal per tal de no perdre els seus privilegis d'haver nascut home. I a aquestes violències ara, com que el moviment feminista està creixent, el patriarcat ha d'enfrontar-lo d'altra manera: Dividint-lo i negant l'origen de l'opressió històrica de les dones que és el sexe. La història va de la següent manera. Les persones no ens dividim en homes i dones perquè el que val és el gènere (que no sexe biològic) sentit, deixen de ser dones i homes per a ser el que desitgem en cada moment. I tornem al desig (neoliberalisme) per a construir el que volem ser, sense tindre en compte les històriques opressions patides per les dones i per tant li llevem al feminisme el seu argumentari bàsic. O, cosa que és el mateix, el feminisme ja no podrà lluitar per la igualtat de dones i h omes perquè ja no existirà la categoria de dones per si mateixa. Serem persones gestants, persones amb vulva, etc. però el terme dona associat a la meitat de la població històricament oprimida, haurà desaparegut. Aleshores si no existim les dones, per a què el feminisme, no? Aquesta és la nova estratègia del patriarcat. Destruir el seu major enemic, el feminisme des de dins del mateix moviment. Un article d'un gran mitjà de comunicació escrit del diumenge passat em va enervar i molt. Sobretot perquè aquest mitjà de comunicació li està fent, literalment el llit, no sols al patriarcat que també, sinó també a aquest moviment d'esborrat de les dones. I no és la primera vegada que ho fa.

La denúncia d'aquestes estratègies ha de ser constant i no devem caure en les trampes que volen disfressar de drets el que només són desitjos personals, I tot això a costa de l'esborrat de les dones de l'espai públic, polític i social. No, no devem fer-los el joc a qui demanen uns drets per a satisfer els seus desitjos personals. En cas contrari, li estarem fent la feina bruta al patriarcat que ens oprimeix i assassina a les dones per ser dones. Perquè diguen el que diguen les dones som i serem dones. Estem ací, els agrade o no a qui li fa el joc al patriarcat. Crec que ens estem jugant molt i, per tant, s'ha de denunciar-ho per activa i per passiva.