Trobe a faltar la veu de Felipe González amb tot l'escàndol sobre les notícies que estan eixint a alguns mitjans de comunicació sobre els excessos i la falta de transparència a tots els àmbits del monarca emèrit.

Felipe, un gran aliat de les cavernes mediàtiques i econòmiques i que tant detesta l'actual Govern de coalició, format pel seu propi partit i per Unidas-Podemos, està més callat que mai. I aquesta podria ser la notícia. Felipe calla, quan hauria de parlar.

Però ben mirat o ben pensat, què ens podria dir Felipe de l'emèrit que el seu partit i ell mateix van consolidar a el tron? Què era un lladre i un bragueta fluixa, encara presumptament? Que només aparentava dignitat per a poder continuar vivint com un rei, mai millor dit, a costa de les costelles i l'esforç de tot el poble que mai va tindre dret a votar-lo, entre altres coses perquè Felipe no ho va permetre? I així moltes altres coses per les quals Felipe està tan callat.

I mira que li agrada ficar-se en tots els tolls. Com a Aznar. Que tampoc sap estar callat però ara també guarda un misteriós silenci. I no crec que en els dos casos siga perquè estan de vacances. Perquè en aquest estat de vacances viuen tot l'any.

Diuen que el poder desgasta molt. I no ho dubte. Però potser el que menys desgasta és la llengua per qüestionar les decisions dels que venen darrere, siguen propis o estranys. Però ara callen.

I crec que callen perquè hi ha una certa complicitat amb el comportament deslleial de l'emèrit cap a la resta de la ciutadania. I és una complicitat per omissió, una complicitat per saber dels térbols negocis de l'emèrit i no haver fet res mai. I ho podien haver fet, però van preferir deixar les coses com estaven i no enfrontar-se al que porta camí de que el declaren lladre els tribunals de Suïssa i de l'Estat Espanyol.

I mentre, l'ínclit Borbó està desaparegut a algun lloc del món vivint la seua particular vida de luxe i despropòsits. Això si, allunyat del territori espanyol, per si de cas.

I el seu fill i la nora s'estan pegant un viatge per tot el territori espanyol intentant blanquejar la seua imatge de monarques propers i moderns, sense parar-se a pensar que ningú els ha votat i que som molta gent a qui no ens representen. Són hereus d'un llinatge de lladres, faldillers i vividors a costa dels esforços d'un poble que, en contades ocasions, els va fer fora i que ara, els pot tornar a fer fora, perquè s'ho estan guanyant a pols.

Però tornant a Felipe, ara puntualment silenciós, què passarà si les notícies es confirmen i el Borbó és un lladre? En quin lloc quedaran els seus anys de govern i de manteniment del règim de vida de l'emèrit? O els d'Aznar?

I si només parle d'aquests dos expresidents, és perquè els dos són uns bocuts i els agrada mantindre i recordar-nos que són expresidents. I si, ho són, però des del meu particular punt de vista, els pitjors de la democràcia amb diferència.

Tant de bo que sempre estigueren així de silenciosos i deixaren fer als que governen ara el que creguen que han de fer.