El passat divendres la responsable del Ministeri de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, va patir una agressió per part d'un col·lectiu de pro taurins a l'eixida de l'Ajuntament de Toledo on va anar a presentar la Capitalitat Europea de l'Economia Social 2020 de la ciutat Castellano-manxega.

La seua condició de dona (si, de dona) va propiciar que els insults proferit per aquest col·lectiu que reclamava subvencions, foren de caràcter masclista i no sols polític. Fins i tot van arrancar un dels espills retrovisors del cotxe oficial en el qual anava la ministra.

Aquest col·lectiu, encoratjat per la ultradreta, són majoritàriament homes, blancs que pensen que el món els pertany. I el món que ofereixen és un món ple d'odi a tot allò que no és el seu pensament únic.

Són de la mateixa mena que els que han escridassat en un bar a Juan Carlos Monedero pensant que el podien ofendre.Només odi i menyspreu cap a la democràcia i què no ens ho mereixem per a res.

Vull pensar que segurament hi haurà gent sabuda que estarà estudiant aquests episodis profundament antidemocràtics per actuar en conseqüència. I vull pensar, també, que la possibilitat d'il·legalitzar d'aquest partit estarà damunt d'alguna taula.

Aquesta incitació permanent a l'odi a les persones nouvingudes, a les dones víctimes de violències masclistes (el negacionisme de l'existència d'aquestes violències és, en si mateix, una forma de violència sexista estructural), a la gent d'esquerres que està en un Govern legítim triat democràticament, l'assetjament permanent de l'habitatge de membres del Govern amb tres criatures ben menudes, el fet d'abandonar les comissions per a la reconstrucció, són alguns exemples del talant i les formes antidemocràtiques d'aquesta genterola, hereva del franquisme.

Com que soc una optimista idealista, també vull pensar en què no passarà res més greu, perquè del contrari, faria servir una de les moltes dites de la meua senyora mare que diu «Que a bou passat tots som toreros». I aprofite per a dir que soc totalment contrària als espectacles amb animals, siguen com siguen aquests espectacles. No com aquesta jauria que es va llançar sobre el cotxe oficial de la ministra Yolanda Díaz.

Es deuen estar fent coses ben fetes per part del govern quan tant la caverna mediàtica com la política eixen en tromba a donar l'espectacle amb insults masclistes i fàcils que no sumen més que crispació a l'ambient polític actual, o sembla que començant per Casado i acabant pels ultradretans busquen allò de «com pitjor, millor» sense tindre en compte les necessitats de la gent del carrer.

Utilitzen sense cap pudor el nom d'Espanya i dels espanyols (per a elles i ells sembla que les espanyoles ni existim) però a l'hora de ficar-se a treballar pel conjunt de la ciutadania espanyola, escridassen o se'n van a fer insults, o abandonen els espais democràtics i de diàleg per a continuar amb la seua estratègia de l'odi a totes les persones que no pensen com ells.

Poden imaginar-se vostés si aquesta estratègia la feren servir els partits d'esquerra que estaria passant? Doncs segurament l'acusació més suau que rebrien seria la de terroristes. Doncs això, aquesta forma d'actuar, també és terrorisme, almenys per a mi. I crec, humilment, que s'hauria de actuar ja d'ofici i des de les instàncies que calguen contra aquest tipus d'actuacions plenes d'odi i de rancúnia. Per molt menys hi ha gent a les presons.