Les mentides, normalment, tenen un breu recorregut, perquè tenen les potetes curtes. I això és el que veiem amb tots els “whatsapps” que hem anat rebent al llarg del temps en què el president del govern, Sánchez, especialment, i el vicepresident Iglesias han anat dient coses, i així convenceren als votants amb allò que havien manifestat, i en aplegar al poder, han fet just les coses contràries.

Un govern que es construïx sobre la mentida és un govern que té els peus de fang, i recolzar-lo, tal com ve fent-ho en ocasions Ciudadanos, o el PNV, o l'antiga CIU, és ser còmplices de l'engany i de portar al país al pitjor escenari possible, només paregut al que es va anar generant en l'època de la segona república.

Fidel Castro abaixà de Serra Mestra amb un rosari penjat al coll i aglutinant a tot el món entorn a la il·lusió de la llibertat, per llevar d'enmig al dictador Batista.

I en aplegar al poder va prescindir de la majoria dels qui l'havien alçat i lluitat al seu costat, per a així perpetuar-se en el poder amb les mentides i la corrupció, i amb menys llibertats que es tenien en l'època de l'anterior dictador.

I què dir de Daniel Ortega i del “frente sandinista”. Un altre que tal, tio Pasqual. Eixe sandinisme que ha portat a Nicaragua a la ruïna més absoluta, sense un àpex de llibertats, i a on el tal Ortega i sa muller Rosario Murillo, que és la seua successora, viuen ben estovats mentres el poble passa necessitat.

De Veneçuela, amb eixe dictador anomenat Chaves, que havia protagonitzat diverses sonates militars i que pasturava ben a gust en un país ric, fins que l'arruïnà, ficant-li la punteta l'illetrat Maduro, que no fa honor al seu llinatge. Un país per terra, en la ruïna més absoluta, a on es passa fam, i sense un àpex de llibertats socials ni polítiques, i amb l'expresident Zapatero com a adalil.

Este és el reflex del lloc a on volen vore's els nostres governants, segons pareix, cosa que deixa clara la por que li tenen a les llibertats, i, per tant, a perdre el poder.

I que n'hi ha ministres en el govern que estan col·laborant en tota esta posada en escena tan perillosa, sent persones normals i amb bona voluntat, és una cosa inaudita. I que n'hi haja militants del PSOE, que han tingut responsabilitats en traure este país avant i que estiguen aguantant la fanfarroneria i les mentides de Sánchez, és inexplicable.

Per acció o per omissió, els fets i la història posaran a cada u en el seu lloc, que, per desgràcia, en este cas pot ser un apèndix final d'una època que pocs voldran recordar.