És hui un dia gran per a tots els valencians i les valencianes. Celebrem una data històrica que simbolitza l’inici d’un govern valencià que va perdurar al llarg dels segles i que hui seguix representant la idiosincràsia d’un poble, del nostre poble, de la nostra gent. Un poble molt particular. Un poble arrelat a la terra, a una agricultura que ens ha donat a conéixer i que ha sabut demostrar la qualitat del nostre treball. També és la innovació i la intel·ligència aplicada a la ciència o la constància i la convicció d’una cultura sense igual o d’uns esportistes sense límits. Som la terra d’unes ciutats en projecció internacional i d’uns municipis en una idiosincràsia que ens fa únics. Som les muntanyes de l’interior enamorades d’un mar que ens definix; som la diversitat lingüística i la confrontació democràtica d’idees. Som la història i l’experiència de segles, la tradició i la cultura de la unió de gents de tot el món i som també el privilegi de la diferència d’una terra més llarga que ampla.

La nostra identitat com a poble representa una mirada de futur, una creença en la configuració d’una terra que debatix entre ella i que decidix en llibertat tots els dies què vol per als seus habitants. Sols el diàleg i el creixement, a partir d’eixes idees que no sempre compartim però que escoltem democràticament, permeten que cresquem com a poble i permeten també que la nostra terra siga un lloc d’acollida i respecte a la diversitat en tots els seus fronts.

El Partit Popular és el partit dels valencians i les valencianes i ho és perquè representa eixa diversitat i perquè és la formació que millor i en més convicció defensa els interessos de tots, sense diferències. Sense sectarisme i sense mirades enclaustrades en un futur que ha de servir sol per a aprendre què no podem repetir i quin és el millor camí.

Un camí construït des de la llibertat individual, mai des de la imposició política. Però per a alcançar eixe objectiu, hem de començar per solucionar situacions que no depenen ni de un plantejament ideològic, ni d’un polític, sinó que requerix de dos coses que l’actual govern no té: trellat i capacitat de gestió. Trellat per a aplicar polítiques econòmiques reals en temps de crisi com els que travessem; per a què l’autònom que no té ingressos, no pague impostos derivats de la seua activitat; per a aplicar ajudes reals i directes als sectors més desfavorits per esta pandèmia. I capacitat de gestió en l’ús dels diners públics; per a que els ciutadans no senten que s’improvisa constantment en l’adopció de mesures, com hem vist durant la COVID-19.

Com diu el nostre president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón: «El futur d’Espanya s’escriu des de València».