Deuria afirmar que hui és el Dia Nacional Valéncia, pero per desgràcia deurem seguir lluitant per autoafirmar-nos en ser lo que som, sense cap tipo de complex, de ser valencians.

Hui, més que el dia de la nostra Real Senyera, és el dia de l´autoafirmació en mil i una bandera, aliena al dia de hui. Alguns colectius prohibixen en les seues marches que es porten Estrelades valencianes, atres colectius prohibixen portar la bandera de l'Estat espanyol, atres colectius reafirmen la seua identitat en banderes d'atres territoris. Els valencians devem dir ¡prou!, ni som espanyols, ni catalans, ni fascistes… no som res fora del ser valencià. Me cau la cara de vergonya, quan els propis valencians s'avergonyixen de dir que són valencians, sense l´afegitó… “pero espanyols” o… “pero catalans”. Hui, molts pocs podrem dir, “Tots baix els plecs de la nostra Senyera”.

De hui, d'este 9 d'Octubre, devem eixir en la convicció de que depén de tots nosatres. Sabent que els valencians, quan nos posem tots a una, no hi ha qui nos pare. Ha aplegat el moment de proclamar que Valéncia no vol que l´impedixquen caminar junt a un estatus de nació, perque Valéncia no pot quedar-se en la lliga de les regions, té que jugar en la lliga de les nacions.  

Les portes de PEL DRET a decidir del poble valencià, estan obertes per a totes les persones que posen la defensa dels interessos valencians per davant. Els rebrem en les portes obertes. A diferència d'atres forces polítiques que tenen que rendir contes en Madrit o Catalunya, PEL DRET solament té que donar contes al poble valencià, a ningú més. Tenim les mans lliures. 

Una Valéncia sense llímits, sense llímits a la diversitat, a les dònes, al colectiu LGTBI+ i a l'intercanvi intergeneracional. Valéncia en PEL DRET, no tindrà llímits per a defendre els drets de les dònes a ser lliures i iguals, enfrontar l'emergència climàtica i per a decidir per sí mateixa. Tenim tot per a ser l'enveja d'Europa.

Necessitem un PEL DRET vert i feministe. I front aquells que veuen una València chicoteta, nosatres veem un gran país. Una gran república valenciana d´esquerres, en ilusió i en immenses possibilitats. Hui 9 d'Octubre, és el Dia de la Pàtria Valenciana, festa nacional valenciana, pero també una jornada per a reivindicar la sobirania de la nostra Nació i el dret a constituir-nos en Estat sobirà. És el dia de reivindicar-nos, de dir prou a “ofrenar nuevas glorias a España”, és el dia de dir ben alt, ¡valencians i punt!