La Mostra Internacional de Cinema Educatiu de València homenatjarà a l'actriu i cantant Hanna Schygulla, amb motiu de la sèrie de projeccions amb Alemanya com país protagonista d'esta setena edició. L'artista participarà en el Dia d'Alemanya, que es celebrarà a Castelló de la Plana el dia 21 de febrer, acompanyada de l'ambaixador alemany a Espanya. En aquesta jornada es podrà gaudir de la projecció del clàssic de Lotte Reiniger Las aventuras del Príncipe Achmed, amb música en directe. A més, l'actriu rebrà un homenatge a Benetússer el dia 22, amb l'estrena de dos migmetratges dirigits per ella, i participarà en la cerimònia de cloenda del dia 23 a Sagunt.

Hanna Schygulla és una de les figures més representatives del cinema germà dels anys 70 i 80, amb una relació directa amb el cinema de Rainer Werner Fassbinder, amb qui va treballar des de finals dels anys 60 fins a la mort del director, a 1982. Cal destacar els seus treballs amb cineastes tan rellevants com Win Wenders, Carlos Saura, Marco Ferreri, Jean-Luc Godard o Fatih Akin. Alguns dels papers protagonistes més rellevants són a Berlin Alexanderplatz (1980), El matrimonio de Maria Braun (1979) o Las amargas lágrimas de Petra von Kant (1972).

L'actriu va acceptar participar en la setena edició de la MICE des del primer moment que es va contactar amb ella. Un contacte realitzat mitjançant la Fundació Fassbinder i que va ser desig exprés del director del festival, Josep Arbiol.