09 de abril de 2019
09.04.2019
Levante-emv

Etiologia

09.04.2019 | 11:48
Etiologia

El terme «etiologia» és de formació culta. Es gestà en francés, a on ja es documenta l'any 1550, i des d'este idioma es difongué a la resta de llengües de cultura. Provenia del llatí «aetiologia», i este, al seu torn, l'havia pres del grec «aitiología», format per «aitía», que significa 'causa', i per «logía», que vol dir 'estudi, tractat'.

Originàriament, la paraula «etiologia» es feu servir principalment en l'àmbit de la medicina per a referir-se a l'estudi de les causes que produïxen certs processos patològics. Hipòcrates, reconegut metge de l'antiga Grècia, ja apuntava, contradient els tabús dominants en l'època, que les malalties no eren castics infligits pels déus, sinó conseqüència de factors ambientals, la dieta o els hàbits de vida.

Amb el temps, esta metodologia analítica ha sigut molt productiva, i la paraula «etiologia» s'ha estés a moltes altres disciplines, com la filosofia, la biologia o la psicologia, per a explicar qualsevol anomalia en el comportament dels éssers vius o de la societat en el seu conjunt.

Més informació...

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Más información