16 de junio de 2020
16.06.2020
Levante-emv

Aborronar

16.06.2020 | 21:07
Aborronar

El verb «aborronar» s'usa actualment per a referir-se a l'efecte que produïx una emoció molt forta, sobretot la produïda per un sentiment sobtat de temor, encara que també pot ser causada per una gran alegria, al retrobar-se, per exemple, amb algú després de molt de temps de forma inesperada. O inclús al fred intens. Siga per la causa que siga, el cos reacciona en determinades circumstàncies contraient els músculs i eriçant els pèls. En la terminologia mèdica esta reacció rep el nom de «reflex pilomotor».
El verb «aborronar» es va formar a partir del substantiu «borrò», 'eriçó, calfred', i «borró», per la seua banda, s'havia format a partir de «borra», provinent del llatí «burra», i que feia referència, igual que ara, als primers pèls que ixen en el cos, especialment en la cara d'un adolescent.
Com a formes sinònimes, hi ha també la variant «esborronar», pròpia d'altres àrees del domini lingüístic, i també «esgarrifar», que segurament deriva de «escalifred», una antiga variant de «calfred».
Més informació...

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Más información