Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El trinquet de Pelayo

El nou Pelayo, una obra d´art

El trinquet presenta demà el seu remodelat aspecte, amb un «gastrobar» per a 60 persones a l´interior

El nou Pelayo, una obra d´art

De patir per la supervivència a lluir amb esplendor. El trinquet de Pelayo, la catedral de l´escala i corda, estrena demà dijous el seu renovat aspecte després de les darreres obres de remodelació, iniciades el passat mes de juliol.

Es tracta de la segona gran reforma del trinquet després de la realitzada l´estiu de 2016, mig any després de que l´empresari José Luis López haguera adquirit en propietat l´instal·lació, el recinte esportiu cobert més antic d´Europa.

Estes últimes obres de millora afecten tant al desenvolupament del joc com a la comoditat dels espectadors que, com a gran novetat, ara podran gaudir d´un «gastrobar» a l´interior del trinquet. El «chef» Pablo Margós estarà al capdavant d´este restaurant, amb capacitat per a uns 60 comensals i en el que es fusionarà la tradició i la modernitat, sempre amb referències a la pilota valenciana. Hi haurà entrepans, brases, tapes y arrosos en un escenari centenari en el que cada setmana retronaran els quinzes de los pilotaris.

A més, el «gastrobar» contarà amb un remat decoratiu elaborat per l´artista Manolo García, autor dels últims monunoments fallers plantats a la Plaça de l´Ajuntament de València en la setmana fallera. En este cas, García ha disenyat i construït una escultura de vareta que representa una gran mà de pilotari amb una pilota. L´escultura es col·locarà hui al sostre del restaurant, una de les últimes actuacions per a que tot estiga llest demà, quan el trinquet presentarà la seua nova imatge.

En quant als elements propis o més propers al joc, les obres de reforma en el trinquet han suposat la sustitució del sòl antic de la canxa per un nou, configurat expressament amb lloses d´una pedrera de Novelda. En esta línia, s´ha procedit al canvi del terratzo de l´escala, així com del marcador, que ara passarà a ser d´última generació.

Per altra banda, la llotgeta de baix s´ha modificat per afavorir al màxim l´espectacle durant el transcurs de les partides.

Inversió milionària de López

La modernització del trinquet de Pelayo i la seua profunda rentada de cara ha sigut possible gràcies a l´inversió milionària de l´empresari José Luis López. En decembre de 2015, quan el tancament definitiu amenaçava el trinquet, López el va comprar per 660.000 euros amb el recolzament de les instituciones públiques, que en un principio es van comprometre a recomprar-lo abans de 2019.

A més, López va sufragar amb vora 250.000 euros la compra de la llicència i una primera reforma del trinquet, que amb el pas dels mesos ha recuperat la vitalitat. Estes últimes obres també han estat abonades per López, que acumula una inversió milionària en el trinquet.

Compartir el artículo

stats