Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Tuéjar: de Núñez a Titín III

La llegendària figura de la pilota basca s´anuncia este pròxim cap de setmana al municipi consagrat com a centre neuràlgic del joc de pilota a la comarca de la Serranía, on el frontó ha tingut molta tradició - Junt a Jaio, jugarà contra Moro i Pasqual

Tuéjar: de Núñez a Titín III

La xicoteta localitat de Tuéjar oferix tot el que el viatger reclama per a una jornada de relaxada expansió. Enclavament privilegiat de la preciosa Serranía valenciana, rodejada de serres i barrancs, de fèrtils hortes i boscos de pins, creuen el seu terme municipal les cristal·lines aigües dels rius Tuéjar i Túria. Perfum a romaní. Olor a flor d´ametler i alzina. I a desitjos de tradició.

Allí s´alça un dels frontons més populars de la comarca, escenari de desafiaments inoblidables. Tots recorden el que va enfrontar al jove Núñez contra el consagrat Genovés. Van arribar a Tuéjar gents de tota la comarca, de les terres originàries del sempre recordat Antonio, en la muntanya d'Henarejos; aficionats de la Manchuela i de l´Horta... Un Nuñez de vint-i-un anyets derrotava el campió llegendari davant de més de mil espectadors. És el mateix frontó on Sarasol va derrotar el navarrés Lasa, campió mundial de pilota basca amb una facilitat esbalaïdora, però també l'escenari en què Eugi, campió professional derrotava sense contemplacions a Enrique en la que es va denominar revenja del desafiu històric de Natzaret.

Tuéjar és, sens dubte, el centre neuràlgic del joc de pilota en una comarca on la modalitat de frontó ha tingut molta tradició.

En eixe recinte on s´han anunciat els millors jugadors, s´anuncia per a diumenge que ve la presència de Titín III, una de les llegendes de la pilota basca que continua delectant pels frontons de mitja Espanya de la mà de l´empresa Garfe.

El jugador riojà juga a gust a València. Ja ho ha fet en El Puig i Cheste. Diumenge que ve, en companyia de Jaio, un altre vell conegut de l´afició valenciana, ho farà a Tuéjar. El cartell ho completaran Moro de Massalfassar i Pasqual de La Pobla. Serà a les 12.00 hores.

El dissabte a Massalfassar

Una bona oportunitat per a disfrutar d'una visita a un poble, a una comarca, que atrapa. Poden vostés assaborir de l'esmorzar valencià en algun dels seus molts restaurants, acostar-se fins a l'assut del riu Tuéjar, passejar pel seu centre històric i disfrutar de la màgia de Titín. Una proposta irrenunciable.

La vespra, el dissabte 14 d´octubre, els aficionats de l´Horta també tindran l´oportunitat de disfrutar en Massalfassar de la partida que enfrontarà a Titín i Carlos contra Jaio i Moro. Un cap de setmana per a gaudir del millor frontó.

Compartir el artículo

stats