Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Els huit 'triats' per a la glòria

Esta vesprada comencen els quarts de final del mà a mà d'escala i corda amb la partida entre Miguel i Fageca a Massamagrell - Puchol II aspira a revalidar el títol però primer haurà d'eliminar a un Pere Roc II pletòric - Soro III busca recuperar la corona

Octubre coronarà al rei de l'escala i corda. El XXXII Campionat Individual Bankia- Trofeu President de la Generalitat coneixerà en les pròximes setmanes el nom del seu campió. Serà al renovat trinquet de Pelayo, el matí del diumenge 29 d'octubre. Ara bé, fins al títol, el camí depara set dures i imprevisibles partides entre els huit escalaters «triats» per a lluitar per la glòria.

Els quarts de final del torneig comencen esta vesprada al Tio Pena de Massamagrell amb una partida entre Miguel i Fageca, dos clàssics del mà a mà. El de Petrer, campió en 2010, té clar que serà un enfrontament exigent després d'unes setmanes sense jugar. «El trinquet és noble i el rival és molt brau, està recuperant-se molt bé de la lesió», explica. «Miguel és un especialista i sóc realista sobre el moment en el que estic després de dos anys sense jugar. Poder disfrutar jugant ja és un premi per a mi», apunta Fageca, finalista en l'edició de 2014.

El guanyador d'este duel haurà d'obtindre la classificació per a la final contra el vencedor de l'eliminatòria entre Soro III i Bueno, la gran sorpresa del trofeu, el pròxim diumenge a Sueca. «És un mitger i això canvia la forma de jugar. A més ve rodat, pel que és un rival perillós. L'inici serà complicat, però estic satisfet amb el treball fet estos mesos i estic amb molta il·lusió», comenta el rest de Massamagrell, quatre voltes campió. «Només tinc un 1% de opcions de guanyar davant d'un jugador com Soro III que ha estat en set finals. Ara bé, vaig a lluitar per eixe 1% i vaig a gaudir, perquè estar ací ja és un premi», diu Bueno, que enguany ha debutat en l'Individual professional.

A l'altra banda del quadre es troben quatre jugadors amb aspiracions de arribar a la gran final. Sense dubte, destaca la partida entre Puchol II, vigent campió, i Pere Roc II, un dels pilotaris més en forma del panorama actual. «Si vols guanyar has de jugar contra tots, dóna igual qui. La partida serà complicada pel nivell de Pere Roc II i no hi ha marge d'error», analitza el de Vinalesa. «Puchol II és favorit, però vinc amb moltes ganes i a Pedreguer em vaig trobar molt bé», respon Pere Roc II.

Sobre les noves lloses de Pelayo, Marc buscarà el dissabte passar a una semifinal per segona vegada consecutiva. Serà contra Genovés II, que torna al campionat tres anys després de la seua lesió a la cama. «Mai he jugat un mà a mà contra Genovés II i sé que ell té molta il·lusió», adverteix del de Montserrat. «Marc va ser la revelació l'any passat i enguany està millor encara. Serà una partida molt dura i difícil», apunta José Cabanes.

Les semifinals es celebraran el divendres 20 d'octubre a Vila-real en una partida nocturna i el diumenge 22 d'octubre a Guadassuar amb horari matinal. Pelayo, la «catedral», serà l'escenari de la gran final del mà a mà per tercer any seguit.

Compartir el artículo

stats