Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dia gran per al Raspall

Moltó i Ian es juguen hui a la Llosa de Ranes el títol individual de l´especialitat

Dia gran per al Raspall

Sis dies després de la final d'Escala i Corda, el trinquet de La la Llosa de Ranes, que dirigix l'exprofessional Balduino, acull la final individual de Raspall. Serà a partir de les 18,30 hores. Han accedit a ella, Moltó, de Barxeta, i Ian, de Senyera.

El primer, actual campió, disputa la seua tercera final consecutiva mentres que el jove aspirant debuta en la mateixa. Moltó va derrotar fa dos anys en este mateix trinquet a Waldo d'Oliva. El passat any va fer el mateix contra Sergio en el trinquet de Bellreguard. Eixirà com a favorit en les travesses.

A la seua qualitat tècnica i al seu potencial de pegada cal unir un factor que pes molt en estes partides: l'experiència. El trinquet estarà ple de gom a gom, com sol ocórrer en les grans cites de l'especialitat, amb una afició molt fidel. Saber resistir la pressió és una altra de les assignatures que cal superar per a poder entrar en el llistat de campions, des que Pepito ho inaugurara en 1996 i en el que han aparegut els noms mítics de Diego, Coeter II, Pasqual II, quatre anys consecutius, Juan, Carlos, Gorxa, Waldo (deu títols) i Marrahí.

Ian ha accedit després de derrotar Sergio, subcampió del passat any, en semifinals. És un aval de pes, que sens dubte Moltó té en consideració. El campió va patir molt per a véncer a Marrahí en el trinquet de Genovés. No era fàcil restar el potent traure d'este últim en un trinquet de reduïdes dimensions com el de Genovés però va demostrar un espírit especial per a saber aguantar l'avantatge inicial. Ací, en la sort del sorteig també pot estar una de les claus del desenrotllament de la partida.

Vesprada de passions en un dels trinquets que més i millor vida oferixen a esta modalitat. Un detall a considerar: els finalistes han passat per l'escola de Moro, una de les llegendes vives del raspall. Sens dubte ha sabut transmetre'ls fam i fe en la victòria. Una vesprada més per a gaudir d´un deles espectacles més intensos i emotius del Joc de Pilota. Centenars d´ aficionats tornaran a confirmar esta vesprada a La Llosa la vitalitat del Raspall gràcies al treball de molts club i moltes escoles, i de gent que ha sabut creure i ha posat en marxa partides i competicions en trinquets repartits per moltes comarques.

Compartir el artículo

stats