Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Puchol II viatja a Nova York per exportar la pilota

El de Vinalesa viatjarà en desembre a EE UU per desafiar a 'Timbo' González, campió nordamericà de One Wall, i promocionar l´esport autòcton

Puchol II viatja a Nova York per exportar la pilota

La pilota valenciana prepara les maletes per desembarcar als Estats Units. El pròxim dimecres 6 de desembre, Puchol II (Vinalesa, 26 anys) viatjarà fins a la ciutat de Nova York amb la finalitat de promocionar l’esport autòcton a l’altra banda del oceà Atlàntic.

Acompanyat pel col·lectiu Pilota 2.0 i un grup d’empresaris valencians, el jove pilotari es convertirà, fins el diumenge 10 de desembre, en el gran ambaixador de la pilota en la capital del món occidental. Per tal de donar a conèixer l’esport valencià, l’escalater jugarà un desafiament contra Timothy «Timbo» González (Nova York, 26 anys), una de les grans estreles del One Wall, el joc de pilota a mà més popular als Estats Units.

«Timbo», campió del prestigiós circuit que patrocina la marca Red Bull, jugarà en una de les canxes neoyorquines contra Puchol II, malgrat que no és la disciplina habitual del de Vinalesa, més acostumat a l’escala i corda i el frontó valencià.

Este duel només és una de les activitats programades per l’expedició, que té previst reunir-se amb diferents representantes esportius i econòmics de Nova York amb el repte de visibilitzar la pilota valenciana i les seues modalitats.

De fet, la setmana anterior al viatje de Puchol II, «Timbo» serà el que vole fins a València per conèixer en primera persona com és un trinquet. L’esportista nordamericà, naixcut al Bronx, visitarà Pelayo el pròxim dissabte 2 de desembre i està previst que puga disfrutar, com un aficionat més, de la partida programada per a eixa vesprada. A més, «Timbo» realitzarà un entrenament d’escala i corda, una modalitat de joc desconeguda als Estats Units.

La Fundació convoca els jugadors

La comissió executiva de la recentment constituida Fundació de pilota valenciana mantindrà hui i demà una sèrie de reunions informatives amb els trinqueters i els jugadors professionals d’escala i corda i raspall. L’objectiu és explicar el funcionament de la pròpia Fundació i debatre sobre el nou sistema de gestió de la pilota professional, segons va informar la Federació de Pilota Valenciana.

Compartir el artículo

stats