Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El creixement de la pilota femenina

Augmenta la participació de les esportistes de les nostres comarques en totes les competicions

El creixement de la pilota femenina

Les últimes competicions federatives demostren que cada dia les xiques juguen i gaudeixen més practicant raspall, frontó, galotxa i One Wall, que són, fins al moment, les modalitats que practiquen de forma més habitual. Esta temporada les competicions on participen les xiques han millorat els seus registres de participació. L´èxit del creixement és el treball coordinat de les escoles, clubs, FPV, administracions i col·laboradors que estan possibilitant la integració de la dona en el nostre esport autòcton.

En l´Autonòmic de raspall parelles que va començar en setembre, esta temporada estan participant 16 clubs (l´Alfàs del Pi, Alqueria Asnar, Beniarbeig, Beniparrell, Bicorp, Borbotó, el Campello, Favara, Meliana, Moixent, Montserrat, Oliva, Rafelbunyol, Sella, Tavernes Blanques i Valldigna) amb 48 equips, quasi el cinquanta per cent dels participants de la competició. En la primera categoria femenina es disputen les últimes partides de la primera fase este cap de setmana, i els equips que estan lluitant per disputar les semifinals són Bicorp I, Beniparrell A, Borbotó A i Alqueria d´Asnar A. En segona categoria jugaran les semifinals Moixent C contra Beniparrell C, i en la segona partida de semifinals jugaran Beniparrell B contra Montserrat B. En tercera categoria jugaran quarts de final Meliana A, Meliana D, Borbotó C, Bicorp G, Meliana C, Bicorp F.

D´altra banda, en el Trofeu Edicom de galotxa també han participat huit equips dels clubs de Montserrat-Godelleta, Borbotó, Pobla de Vallbona, Meliana, Tavernes Blanques i Llíria, superant la participació de la primera edició. En semifinals s´estan enfrontant en semifinals Borbotó A contra Godelleta-Montserrat i Borbotó B contra Llíria.

En els XXXVI Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana d´One Wall individual, aquesta temporada han participat 145 jugadores i 30 escoles (Alfara d'Algimia, l´Alfàs del Pi, Algímia d'Alfara, Alquería de la Comtessa, Bellreguard, Beniarbeig-el Verger, Benidorm, Bicorp, Borbotó, Castelló de la Plana, Faura, Llíria, Marquesat, Massalfassar, Meliana, Moixent, Montserrat, Nàquera, CEIP Oliva Santa Anna, Sella, Sueca, Tavernes Blanques, IES Patraix de València, CEIP Tomás de Montañana de València, CEIP Santa Teresa, CEIP Rodríguez Fornos, Vall de Laguar i Rafelbunyol).

El pròxim diumenge 12 de novembre es jugaran les finals de les cinc categories de competició a partir de les 9.00 hores del matí, amb les millors jugadores que estan jugant aquesta edició en el poliesportiu de Massamagrell. Es disputaran més 130 partides d´One Wall i una trobada de raspall femení.

Compartir el artículo

stats