Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L´hora de les campiones

El trinquet de Pelayo acull esta vesprada les finals del campionats Individuals de les escoles de tecnificació - Noelia de Beniparrell i Andrea de Montserrat es juguen el títol en la categoria sub-23, mentre que Mar de Bicorp i Victoria de Rafelbunyol ho fan en la sub-18

L´hora de les campiones

Vesprada de festa grossa per al raspall femení al trinquet de Pelayo. La «catedral» de la pilota valenciana acull hui les finals dels campionats individuals sub-23 i sub-18 de les escoles de tecnificació. En la seua tercera edició, estes competicions han reunit a 30 jugadores (12 en sub-23 i 18 en elsub-18) durant este darrer mes de la temporada. Totes elles han lluitat en busca del títol, però només dues jugadores seran les campiones de l´individual.

En la final de la categoria sub-23, a partir de les 17.45 hores, Noelia de Beniparrell i Andrea de Montserrat es retroben després d´enfrontar-se en les semifinals l´any passat, quan Noelia es va classificar per a la final, en la que va caure derrotada per Myriam. «Vull treure´m l´espineta de l´any passat. No va a ser fàcil perquè Noelia torna totes les pilotes, però no és impossible. Fa dos anys vaig jugar molt nerviosa la final contra Joana», explica Andrea, a un pas del trofeu. «En una final com esta has d´estar en la partida fins a l´últim quinze. Fins eixe moment no hi ha res guanyat ni res perdut», assegura Noelia, satisfeta per poder jugar a un escenari com Pelayo una partida d´este nivell. «Impressiona un poc», confessa la de Beniparrell.

Uns minuts abans, a les 17.00 h., Anabel de Tavernes i Claudia d´Oliva decidiran el tercer i quart lloc del campionat. «És un repte després de la decepció de perdre en semifinals», diu Anabel, que va eliminar Myriam, vigent campiona, en quarts. «Vaig començar amb la idea de disfrutar i he anat passant de ronda. Serà difícil guanyar a Anabel», respon Claudia, ara amb poc temps per a entrenar per culpa de les classes a la facultat d´Economia.

Resoltes les partides del sub-23 arribarà el torn per les més jóvens. A les 18.30 hores es jugarà la final de consolació sub-18 entre Amparo de Moncada i Aida de Moixent, un dels joves valors del raspall femení. «He de posar-me les piles perquè Aida juga molt bé al trinquet. He anat de menys a més al campionat i estic il·lusionada amb la partida», comenta Amparo. «És una rival molt forta, és molt ràpida i la partida estarà molt competida», afegeix Aida, que acaba de complir 14 anys i porta jugant des del 7, quan berenaba mentre al minitrinquet del poble.

La final de la categoria, a partir de les 19.15 hores, tancarà la gran vesprada del raspall femení. La actual campiona, Mar de Bicorp, intentarà defensar el títol contra Victoria de València, en una partida que apunta a estar molt disputada després del rendiment mostrat per les dos en les semifinals. «Victoria té les dos mans i això fa que siga molt complicar jugar-li. Tinc esperances de tornar a guanyar, però està complicat», indica Mar. «És la meua primera final de tecnificació i arribe en moltes ganes després de tant de treball. Tractaré de moure a Mar i buscar l´esquerra», analitza.

Pelayo serà l´encarregat de decidir qui mereix la corona.

Compartir el artículo

stats