Les partides de tornada de les semifinals en la máxima categoría del 31 Campionat Interpobles de Galotxa, gran trofeu Edicom, no varen donar sorpreses, i aquests equips lluitaran pel títol del 2017.

La primera eliminatòria ens deixà al Lanzadera Montserrat com a finalista, ja que derrotava en els seus dos enfrontaments a l´Ovocity Marquesat, vigent campió. Amb un resultat molt paregut tant a l´anada com en la tornada, 70 a 25 i 70 a 35, els jugadors del Montserrat, Oscar, Javi, Carlos i Añó, han demostrat el gran estat de forma en el que estan i presenten la seua candidatura al títol, deixant al guanyador del 2016 pel camí.

L´Electrofassar Massalfassar també va fer bó el resultat de la primera partida en la que s´enfrontava a El Xato Quart de les Valls, on guanyaren 70 a 35. El començament de la partida de tornada donava peu a Alex, Juan Carlos i companyia a tindre esperances, ja que aconseguien un parcial de 20 per 5, pero Javi, Ximo, Jorge i Paco reaccionaven i aplegaven al cartró 40, que les permet tornar a disputar la gran final del torneig, en el qual el seu club es el més guardonat, ja que ha disputat 18 de les 30 finals anteriors, emportant-se la copa de campions en 13 ocasions.

Respecte a la categoría juvenil, l´Ajuntament de Beniparrell defensarà el trofeo guanyat l´any passat, després de guanyar en solvència les dues partides al Caixa Popular Meliana. El seu rival serà l´Ovocity Marquesat, que va deixar fora de la final juvenil al Lanzadera Montserrat, també guanyant tant en l´anada com en la tornada.

Meliana C i Les Valls A apunten a la final de la divisió de plata, despres dels resultats de les partides d´anada,on guanyaren al Meliana B i a Marquesat B, respectivament. La final de tercera comptarà amb Foios i Massalfassar com a protagonistas, a no ser que Godelleta o Borbotó, els seus rivals de semis, donen la sorpresa en les partides de tornada. Ja en quarta categoría son equips de Quart de les Valls i de Foios qui es perfilen com a finalistes. Respecte a la final de la competició femenina, el club de Borbotó viurà un derby entre els seus dos equips, que han copat aquesta final.

Tots els equips finalistes estan convocats a l´acte oficial de presentació de les finals del torneig. El mateix tindrà lloc el pròxim dimecres 29 de novembre, a les 20 hores, en la seu de l´empresa Edicom ubicada en el Parc Tecnològic de Paterna. En l´acte, a més de les protocolàries fotos de rigor, es lliurarà als equips finalistes, per cortesia de l´empresa Edicom, tant un premi econòmic per als clubs, com un lot de material per a cadascun dels jugadors.