Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La tecnificació de pilota dóna els seus fruits amb els èxits dels xiquets

Xics i xiques es preparen en els centres de perfeccionament i tecnificació de la Federació

La tecnificació de pilota dóna els seus fruits amb els èxits dels xiquets

La Federació de Pilota Valenciana està millorant en els últims anys els entrenaments de perfeccionament i tecnificació, dels xics i xiques gràcies a les ajudes de les administracions i de noves empreses que estan apostant per la base i per estar al costat de les joves promeses del futur.

Aquest 2017, cinc joves pilotaris que han passat per les escoles de tecnificació i Cespiva, han estat en la selecció absoluta que ha quedat campiona del món en categoria masculina i tercera en categoria femenina (José Luis de Benidorm, Giner de Murla, Sacha d´Orba, Victoria de València i Mar de Bicorp).

En el campionat d'Europa de joves de 2017, van ser campions masculins i femenins i la major part dels esportistes entrena en aquests centres i milloren en concentracions específiques on es treballen les modalitats internacionals o les autòctones.

Ian de Senyera i Seve de Villanueva de Castellón són dos dels exponents que més han brillat en la competició professional de raspall individual aquesta temporada, el primer sent campió i el segon sent la gran revelació del torneig, campió individual sub-23 de raspall i campió d'Europa sub-19.

Campionat d´Europa

Aquestes festes de Nadal i Reis, els tècnics de les seleccions inferiors estan preparant a les seleccions de 2018-2019 que disputaran el pròxim Campionat d´Europa. Aquests dies també s'està disputant la XIV Lliga cadet de tecnificació d'escala i corda, on participen 6 equips i 18 jugadors i que disputaran la gran final el dia 6 de gener en el trinquet d'Alcàsser. La competició juvenil començarà la segona setmana de gener també amb els millors jugadors de la categoria.

Les xiques s'estan preparant en un Campus de raspall, al trinquet de Pelayo para disputaran el III Circuit femení de raspall el seu-18 i sub-23. Aquest treball està planificat per un grup de professionals de la formació, molts d'ells han sigut primeres figures d'escala i corda o raspall: Álvaro de Faura, Fageca, Moro, Mezquita, Pigat? O són professionals de la docència com Ana Belén, Vicent Molines,.. Que planifiquen cada competició i porten una programació específica dels esportistes més destacats en el centre d'especialització de pilota valenciana.

El nou any serà molt important per a seguir amb millores en la preparació dels esportistes que ens representaran en el futur en les seleccions de pilota i en les competicions professionals o de clubs.

Compartir el artículo

stats