Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Les dones enceten el 2018

Prop de 90 jugadores participen en el I Campus de pilota femenina

Les dones enceten el 2018

Des d´alevins a veteranes. Vora 90 xiquetes i dones han gaudit del I Campus de pilota femenina al trinquet de Pelayo. Una iniciativa de la Federació de Pilota Valenciana i l´Ajuntament de València que ha servit per encetar la temporada amb les xiques que juguen o volen jugar a pilota, en este cas al raspall.

Des de primera hora del matí fins ben entrada la nit, la «catedral» va rebre jugadores de València, Beniparrell, Meliana, Tavernes Blanques, Montserrat, Bicorp, Moixent, Moncada, Oliva, Sueca, Petrer, Algimia, Godelleta, Alfarp, Castelló, Borbotó, Bellreguard€ Totes elles es van posar a disposició de Moncho, professional del raspall que les va ajudar a millorar aspectes del joc com la raspada, el traure, la col·locació...

«És molt gratificant perquè es veu que amb el pas del temps hi ha cada vegada més xiques jugant. Veus l´interés que tenen, com ho fan de bé i és un plaer», afirma el tècnic, qui ha complementat la llabor del Moro d´Alcàntera, que ja va estar la setmana passada entrenant amb les jugadores inscrites al campus. «A diferència dels homes, moltes jugadores defensen molt i a vegades no ataquen el que deurien, els intente inculcar que si la pilota està ben jugada tracten d´avançar, que el trinquet és molt gran», assenyala Moncho.

Entre les que escolten les indicacions de l´entrenador està Adriana Villar. És de València, té 14 anys i juga des dels 7, quan va començar a la seua escola de Patraix. «M´ha agradat molt entrenar ací, més fort que en el club. Conec a algunes xiques de vista i hui s´hem fet amigues. He aprés molt en el treure, que era un poc negada. Ara ja me la tire més avant», confessa.

Al seu costat està Mireia Valero, de Beniparrell. Amb 12 anys juga al raspall perquè un dia va vore jugar al seu cosí. «Ara vull ser com Ana i Noelia Puertes, m´agraden molt», explica. Semblant és la història d´Aina Quadrat, de Meliana. Té 13 anys però va començar amb 5 per culpa del seu germà Guillem. «Seria molt ´xulo´ jugar un dia una final a Pelayo», diu. Això hui està mes a prop que ahir.

Compartir el artículo

stats