El patronat de la Fundació per a la Pilota Valenciana va donar ahir el seu vist i plau a la proposta de la comissió executiva per a definir una estructura encarregada de la gestió de la pilota professional.

D´esta manera, la Fundació va aprovar oferir a Waldo Vila convertir-se en director esportiu i encapçalar l´àrea esportiva fins 2019. En cas de que l´exjugador accepte (les negociacions es podrien tancar este divendres), amb ell treballaran persones vinculades fins ara a l´empresa Valnet. La seua continuitat és una de les exigències de la Fundació, que continuarà tutelant la pilota professional.

De fet, finalment serà la comissió executiva i no una empresa externa la que enguany perfile aspectes com el ranking de jugadors, els tipus de contractes, la relació entre la Fundació i els pilotaris o els trinqueters, el calendari esportiu...

D´altra banda, es crearà un àrea de comunicació, marketing, patrocinis i desenvolupament tecnològic que s´ha oferit, també fins 2019, a l´empresa de Guillermo Sanahuja.

Així, en lloc d´adjudicar la gestió de la pilota professional al grup «Pilota_21», que va presentar un projecte fa setmanes, la Fundació preferix contractar als seus promotors, al menys fins 2019, amb la intenció de que siga la Fundació la que governe i vigile les decisions en el nou model de gestió, deixat la porta oberta a nous canvis l´any que ve.

A més, el patronat es va mostrar satisfet perquè ha pogut pagar als pilotaris el sou del mes de gener.