Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Una presidenta per a la pilota

La jugadora Ana Belén Giner serà de forma simbòlica la màxima autoritat de la Federació

Una presidenta per a la pilota

El actual president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, ha cedit la presidència de l´ens federatiu a Ana Belén Giner, fins ara vicepresidenta responsable de l´àrea de la dona, qui encapçalarà la Federació fins al pròxim dilluns.

Ana Belén, jugadora internacional amb la selecció valenciana de pilota a mà, és pionera i referent indiscutible en la pilota valenciana femenina. Ella serà la primera dona presidenta de la pilota, com un gest simbòlic i significatiu de la modernització de l´esport valencià, que en els últims anys ha superat molts obstacles cap a la igualtat.

«Les dones en la pilota han avançat molt de la mà de la Federació, tant en quantitat com en qualitat, i en poc de temps hi haurà paritat entre jugadores i jugadors. És un fet que es veu no massa llunyà. Així, que un dia una dona siga presidenta de la Federació és una cosa que no tardarem massa anys a veure», assenyala el fins ara president José Daniel Sanjuán.

Per tant, Ana Belén Giner serà així la dirigent i màxima autoritat de la pilota encarregada de presidir l´acte «Va de Dona», que es celebrarà demà divendres al trinquet de Pelayo de València.

«Va de Dona» iniciarà els seus actes a partir de les 17.00 hores al trinquet i carrer Pelayo. Al carrer serà l´hora d´inici de la fira de pilota, mentre que al trinquet començarà la primera partida de tres protagonitzades només per dones. Començarà les activitats al trinquet amb les joves jugadores de la capital del Túria, mentre que la segona partida estarà protagonitzada per xiques d´escoles de pilota de tota la geografia valenciana. Finalmente, la tercera serà una partida molt especial amb un quatre contra quatre de les pioneres de la pilota.

A les 19.00 hores arrancarà l'acte central amb la còmica valenciana de El Club de la Comedia Patricia Espejo, amb un monòleg sobre l'esport femení. L'acte serà conduït per ella i continuarà amb la presentació oficial de la Lliga Bankia d'Elit de Raspall Femení. Seguidament es durà a terme el concurs de treta on una representant de cada equip farà una treta que serà mesurada amb la col·laboració de Pilota 3.0, la treta més veloç serà la guanyadora d'un premi especial. L'entrada serà debades i tot el públic rebrà regals i records d'este dia a més de l'entrada numerada per al sorteig del final.

L´encarregada de fer la treta d'honor serà l'atleta convidada Concha Montaner. A continuació es donarà inici a la partida mixta amb jugadors mítics de raspall.

Compartir el artículo

stats