Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La pilota valenciana Va de Dona

Pelayo acollirà aquesta vesprada la segona edició de la festa de la dona en la pilota valenciana

La pilota valenciana Va de Dona

Aquest festiu i reivindicatiu dia fou presentat dilluns passat en la Petxina, amb la regidora de l´Ajuntament de València, Maite Girau, el director general d´Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, la diputada d´Igualtat, Joventut i Esports de la Diputació de València, Isabel Garcia, el president de la Federació de Pilota Valenciana, Jose Daniel Sanjuan, i Alfredo Hernando del trinquet Pelayo.

L´intens programa d´actes començarà a les 17 hores amb l´apertura de la Fira de la Pilota, situada al carrer Pelayo de València entre l´entrada del trinquet i el carrer Matemàtic Marzal. La fira comptarà amb estands d´empreses vinculades amb la pilota valenciana. Entre els col·laboradors trobarem diaris i revistes com Ferida i Pilotaviu, projectes de recerca popular com el d´AixòÉsComTot, o a l´espònsor de la selecció valenciana Natra, dedicada al comerç mundial de xocolata.

Podrem veure treballar en directe a artesans per saber com es fa una pilota de vaqueta o badana. També comptarem amb el Museu de la Pilota de Genovés, la càtedra de la Pilota de la UV, així com Orxata Mercader, Edicom o Intersport. A la mateixa hora, dins del trinquet, es jugaran una sèrie de partides protagonitzades per xiquetes i veteranes.

Ja a les 19 hores, arrancarà l´acte central amb la còmica valenciana de El Club de la Comedia, Patricia Espejo, qui ens donarà la benvinguda als assistents amb un monòleg sobre l´esport femení. Continuarem amb la presentació oficial de la Lliga Bankia d´Elit de Raspall Femení. Seguidament es durà a terme el concurs de traures on una representant de cada equip farà un traure que serà mesurat amb la col·laboració de Pilota 3.0. A continuació es donarà inici a la partida mixta on dos mítics jugadors del raspall, Waldo i Moro, compartiran el joc amb les xiques.

L´encarregada de fer la treta d´honor d´aquesta partida serà l´atleta convidada Concha Montaner i la reballà serà a càrrec de les jugadores del Levante UD Femení.

Entrada debades

Cal recordar que l´entrada per aquesta jornada serà totalment gratuïta i tot el públic rebrà regals i records d´este dia a més de l´entrada numerada per al sorteig del final, que tindrà lloc en finalitzar la partida mixta. Els regals del sorteig son cortesía de les marques col·laboradores del Va De Dona. Per exemple un viatge d´avió per a dos persones, regal d´Air Nostrum, entrades del Bioparc de València, dinars al selecte GastroTrinquet de Pelayo, una escapada de cap de setmana per a una parella donat per B The Travel Brand i més sorpreses. Com a colofó i per a finalitzar tindrem un fi de festa amb la mítica banda valenciana Bajoqueta Rock al carrer Pelayo.

Compartir el artículo

stats