Els carrers de València desperten hui rendits als monuments de cartró pedra. Art efímer que només aspira a permanèixer en la memòria d´aquells que han pogut disfrutar-los esta setmana fallera. El trinquet Pelayo, al cor de la festa, també tindrà este matí la seua pròpia obra d´art. Una final monumental de la XXVII Lliga Bankia d´escala i corda que omplirà la catedral de gom a gom amb aficionats provinents de tots els racons del territori.

A partir de les 11.30 hores, mentre el musical ambient de les Falles comença a prendre el pols de la ciutat, els dos millors trios del campionat per equips més prestigiós de la temporada de la vaqueta es veuen les cares a una i altra banda de la corda.

Amb la faixa roja, el conjunt de l´Ajuntament de Benidorm. Pere Roc II, el vigent campió, estarà acompanyat per Jesús i Carlos. Amb la blava, el de l´Ajuntament de Vila-real. Francés, la gran revelació del torneig, jugarà junt a Javi i Bueno. Sis pilotaris preparats per encendre la metxa de l´última partida d´una Lliga trepidant, imprevisible, explosiva.

Els rojos arriben a la final després de desfer-se en la semifinal de la parella de Soro III i Santi a Pedreguer, on Jesús va brillar. A més, Pere Roc II té la motivació extra de reeditar el títol al mateix escenari que l´any passat i Carlos aspira al seu primer trofeu.

Els blaus, la sorpresa del campionat, van eliminar a la parella de Puchol II i Nacho, l´equip més fort en la fase regular. El jove talent de Francés, el succesor de Miguel de Petrer, ve reforçat pel lideratge de Javi. El mitger de Massalfassar atravessa en un gran moment de forma. Un martell que té davant a Bueno, debutant en la competició. El punter de Meliana, campió del món a Colòmbia, està a un pas d´arredonir el debut amb un títol.

El trio de Ian, a la final de raspall

D´altra banda, l´equip de Ian, Canari i Ricardet va aconseguir ahir al trinquet de la Llosa de Ranes la classificació per a la final de la XXV Lliga Bankia de raspall després de guanyar al trio de Guadi, Brisca i Miravalles (25-15). D´esta manera, el trio de Ian competirà amb el de Moltó, Tonet IV i Lorja pel títol de Lliga el pròxim diumenge 25 de març al trinquet de Bellreguard.