Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El 'coet' de Senyera agafa el relleu

El trio de Ian, Canari i Ricardet s´imposa al de Moltó, Tonet IV i Lorja a Bellereguard (25-5) i conquereix la Lliga de raspall

El 'coet' de Senyera agafa el relleu

Es van complir els pronòstics. El trio de l´Ajuntament de Senyera, format per Ian, Canari i Ricardet, es va proclamar ahir campió de la XXV Lliga Bankia de raspall - Trofeu Diputació de València després de guanyar amb contundència a l´equip de l´Ajuntament de Barxeta, amb Moltó, Tonet IV i Lorja, en la gran final del campionat, a un trinquet de Bellreguard on no hi cabia una agulla.

Com ja va passar en la fase regular del torneig, el trio de Ian es va mostrar superior al de Moltó, qui no va poder mantindre el títol de campió de Lliga i, al igual que en l´últim Individual, va haver de cedir la corona a un Ian en plenitud. Un autèntic coet.

I això que ahir, al principi de la partida, tots sis jugadors sembalven tranquils, relaxats, sense nervis. O almenys eixa ha sigut la sensació que al principi han transmés els sis protagonistes de la final de la Lliga.

La sort de la reballada va caure del costat del trio que vestia de blau, el de Barxeta. Tal com va anunciar en la presentació de la final, Moltó va tirar traure, perquè sempre suposa un punt extra d´avantatge en este tipus de cites, malgrat que ja se sap que les estadístiques estan per a trencar-les.

En esta ocasió, però, es van complir i els de Barxeta van sumar el primer joc de l´encontre a la catedral del raspall, amb una escala plena de gom a gom. L´expectació era màxima.

El cert és que Moltó va carregar de valent per enviar pilotades pràcticament imparables, i ben secundat pels seus companys Tonet IV i Lorja va llevar el Val als rojos per inaugurar el marcador. Era la seua manera de dir que les molèsties muscular de la setmana passada havien quedat oblidades i que el campió estava preparat per oferir batalla en la seua competició.

En passar al rest, tot apuntava que el segon joc es tornaria a tenyir del color del cel, però Ian va començar a sumar sense parar. En un obrir i tancar d´ulls, d´un 0-30 per als blaus, l´equip representant de Senyera va aplicar el seu millor joc i va ser capaç de capgirar el marcador per sumar el seu primer joc de l´encontre. La treta del campió del Individual anava com un «coet», tal com demanava el seu company Canari. Eixa treta va fer molt de mal als seus contrincants, que es van descentrar.

De fet, el trio de roig sí que va poder sumar des del rest per tal d´instaurar un 10-5 que feia vibrar als espectadors. Però, d´ahí endavant els de Senyera van ser els únics que van pujar jocs al marcador. Com en les seues millors partides durant la fase regular, l´equip de Ian es va mostrar compacte a més no poder i tant Canari com Ricardet van funcionar com perfectes escuders per al rest de Senyera, que no va poder evitar lluir el seu dolç estat de forma en la competició per equips més important de la temporada.

Bellreguard, vestit de gala, va presenciar com tres joves jugadors s´emportaven per primera vegada la Lliga Bankia. Ian, Canari i Ricardet ja saben, des d´este diumenge, el que significa guanyar este campionat, tot i que necessitaran uns dies per a assimilar-ho.

Moltó, d´altra banda, cedeix la corona d´altre campionat en el que, fins ahir, manava. Ian, el «coet» de Senyera, ha agafat el seu relleu. Ha començat una rivalitat que promete moltes alegries al trinquet.

Compartir el artículo

stats