Finalitzades ja les competides lligues d´escala i corda i raspall, la pilota professional s´endinsa, definitivament, en un nou camí cap al futur. A partir d´este mes d´abril, la Fundació de la Pilota Valenciana començarà a funcionar a plé rendiment, amb Josep Maria Soriano com nou president de l´ens esportiu.

De fet, demà, dimarts 2 d´abril, Waldo Vila agafarà de forma oficial les regnes de la Direcció Esportiva, mentre que Guillermo Sanahuja farà el propi amb l´àrea de Màrqueting, Comunicació i Patrocinis. Els primers passos d´un projecte ambiciós, però també realista.

D´esta manera, el XIII Trofeu Universitat de València d´escala i corda serà el primer campionat sobre les noves bases de la gestió professional. Es disputarà íntegrament al trinquet de Pelayo, amb dues semifinals i una gran final. La primera semifinal serà el dijous 5 d´abril (18.00 h.) i enforntarà el trio de Marc, Raúl i Tomàs II amb el de Pere Roc II, Jesús i Carlos, els actual campions de la Lliga de la modalitat. La segona semifinal es disputarà el dissabte 7 d´abril (18.00 h.) i tindrà com a participants la parella de Puchol II i Héctor i el trio de Francés, Javi i Bueno, subcampions de la Lliga el passat mes de març. La final es celebrarà el dissabte 14 d´abril (18.00 h.) també a la «catedral».

Gran desafiament en raspall

D´altra banda, este dissabte 7 d´abril, el trinquet de Bellreguard acollirà un desafiament a l´equip campió de Lliga de raspall. Sergio, Brisca i Nèstor, «tres triats», jugaran contra l´equip campió, amb Ian, Canari i Ricardet, amb una travesaa d´eixida de 2.000 euros.