Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Natalio i la resurrecció de Torrent

Dotze anys després de la seua fundació, el club de la ciutat de l´Horta compta amb més de 110 socis

Natalio i la resurrecció de Torrent

A Juan Antonio Zamora (Torrent, 46 anys) tot el món el coneix per «Natalio». Així és com es feia nomenar son pare, professional de la pilota que també va adoptar el nom del seu pare. «Era d´Albacete, de Tarazona de la Mancha, però va vindre de xicotet a Torrent amb el meu iaio», explica ara Natalio II.

Este és el quilòmetre zero, el punt de partida de l´actual club de pilota de Torrent. «Com mon pare era professional, jo em vaig criar al trinquet. A més quan ell es va retirar va agafar la gestió del trinquet i va estar vora 20 anys. Després d´ell va estar nou anys tancat. Jo havia jugat, però havia patit moltes lesions i em vaig apartar. Però la vida pega moltes voltes i un dia em vaig preguntar per què no tornava ací, al trinquet, als meus origens, i reobria el trinquet», rememora el president del club.

Natalio, que va jugar algunes partides de punter amb pilotaris com Solaz, Cervera, Grau..., va reobrir el trinquet de Torrent. «Estava tancat i el vaig llogar. Després vaig fundar un club, l´actual, amb gent i aficionats de la meua edat. Això era en 2006. El trinquet estava fet pols, però teniem ganes de lluitar per ell i vam fer força per que l´instal·lació es fera municipal, com ocorre en molts pobles. Ho vam aconseguir en 2013», apunta Natalio.

El club de Torrent va començar amb no arriba 30 membres i només dos equips. Tanmateix, la veu es va córrer. La pilota tornava a Torrent. «En quant l´ajuntament es va fer càrrec, va vindre molta gent a apuntar-se, molts que volien jugar. Torrent és una ciutat i entre la gent que venia d´abans i la nova, amb ganes de provar i també els del campionat faller... En total ara en som 110 socis en el club», explica Natalio.

«Organitzem campionats interns per a que la gent puga jugar, s´anime i aprenga. De tots els que som, juguem uns 50, dels que 32 estem federats. Competim a nivell autonòmic en escala i corda i a galotxa en la secció trinquet», comenta el «refundador» del club.

D´altra banda, Torrent també treballa la base amb una escola que a dia de hui té 32 xiquets i xiquetes practicant diverses modalitats del joc de pilota, entre elles el raspall. «Tenim bona pedrera. Hi ha uns benjamins i alevins... Hi ha dos o tres que és molt curiós, perquè encara que són molt xicotets els entra molt la pilota en la mà i això és bona senyal. Té molt bona pinta», destaca Natalio. No exagera. Ahir, l´equip benjamí i l´aleví es van classificar per a les semifinals dels Jocs Escolars de raspall. Els infantils i cadets jugaran el pròxim diumenge la semifinasl provincial.

«En general hi ha ambient de pilota, hi ha afició. Estem prop de València i anem a les partides de professionals. Ara, organitzar-ne nosaltres de forma regular... De moment no ens volem clavar ahí. El que sí fem és el Trofeu Ciutat de Torrent. Enguanys serà el tercer. Amb l´ajuda de l´ajuntament, fem dues semifinals i una final, sempre durant les festes de Torrent, la darrera setmana de juliol», conclou el dirigent del club de la capital de l´Horta, un dels que va assistir al encontre pilotari de la Mancomunitat de l´Horta Sud la setmana passada a Alcàsser. La pilota, reconquerint l´horta.

Compartir el artículo

stats