Alcàsser i la Pobla de Vallbona seran les seus de la fase final Autonòmica dels XXXVI Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana d´escala i corda, amb els millors equips d´Alacant, València i Castelló. 20 equips de les escoles de: Algímia, Almassora, Beniarbeig-El Verger, El Puig, Faura, Laguar, Massamagrell, Moixent, Ondara, Orba, Petrer, Torrent i Vila-real. Les escoles més destacades són Vila-real i Massamagrell, que tenen tres equips en les cinc categories de competició. La sorpresa ha estat l´escola de Torrent, que jugarà amb dos equips per primera vegada en la fase final Autonòmica.

En categoria benjamí estan classificats els equips de Moixent, Torrent, Ondara i Vila-real. En categoria aleví estan classificats els equips de Algímia, Faura, Massamagrell i Vila-real. En categoria infantil estan classificats els equips de Massamagrell A, Torrent, Beniarbeig-El Verger i Vila-real. En categoria cadet estan classificats els equips de Massamagrell, El Puig, Petrer i Almassora. En categoria juvenil estan classificats els equips d´Algímia, Onda, Laguar i Orba. Al trinquet d´Alcàsser jugaran els infantils aquest dissabte 26 de maig a partir de les 18 h., mentre que les categories benjamí, aleví, cadet i juvenil jugaran al trinquet de la Pobla Vallbona diumenge que ve 27 de maig, des de la 9 hores del matí fins a les 21 h. de la vesprada nit.

La temporada passada van quedar campions autonòmics en categoria benjamí, València, en categoria aleví, Beniarbeig-El Verger, en categoria infantil, Xilxes, en categoria cadet, Sueca i en categoria juvenil, Beniparrell. De tots ells, en les finals d´aquesta temporada estaran l´equip de Beniarbeig-El Verger i els jugadors de Xilxes, ara a Almassora.