Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L' hora dels tornejos de clubs

L' hora dels tornejos de clubs

En un dels vídeos promocionals de la Federació, Martínez d'El Campello, diverses vegades campió del món, reivindicava la importància de la Lliga de Llargues, «al ser la modalitat que permet a la Selecció Valenciana conquistar títols internacionals perquè la pilota aparega en més mitjans i amb més fotos». Una veritat tan evident com eixa hauria de ser prou perquè tot el món fera l'esforç de comprendre l'existència d'una escola de Llargues, dirigida pel més llorejat dels nostres pilotaris. I en extensió per a respectar la labor i la importància dels clubs i les seues competicions oficials. Sense ells no podem imaginar cap fortalesa en el Joc de Pilota.

Arribat l'estiu s'acosta la línia de l'horitzó per als tornejos més importants del món dels clubs. D'entre ells, el més clàssic, el degà, el que va començar a mitjan anys setanta i no va parar de créixer és el patrocinat per El Corte Inglés que hui es juga en distintes categories per edats, per sexes i per instal·lacions, perquè creix la participació d'equips que opten per jugar a galotxa en els trinquets i que no deixa de ser una mesura que ajuda a créixer i a integrar. Hem arribat a les semifinals.

En el clàssic torneig dels carrers, que té el privilegi i de ser el pioner han arribat a les semifinals els clubs dels Valls, de Quart i de Faura que jugaran respectivament contra els de Beniparrell i de Montserrat. Guanyar el Trofeu El Corte Inglés és la màxima aspiració per a qualsevol dels clubs que des d'aquell ja llunyà 1976 s'hi inscriuen. Veiem a Quart dels Valls com un equip molt poderós, amb Moro, Xato i Alex, este últim, una de les jóvens revelacions que comença a destacar en els cartells d'alguns trinquets. El feridor Berbis continua sent un puntal determinant en el clàssic carrer València de Quart. Beniparrell intentarà la gesta amb una renovada formació en què destaquen Julián, Hilari, Herrera i el feridor Toni. L'altra semifinal enfronta a Faura, amb Martí, Llopis, Sergio i el traure de Miguel Ángel enfront de la renovada formació de Montserrat amb Óscar, Javi, Carlos i el traure d' Añó. En la categoria de trinquet les semifinals mesuren a les formacions de la Pobla de Vallbona es mesurarà a la d'Alfara de la Baronia mentres que la de Riba-roja rebrà a la de Torrent. En la Lliga de Llargues d'Alacant es juguen també les partides semifinals. A Benidorm reben la visita de Murla a la que van véncer en el seu propi carrer per 9-10 després de remuntar un 9-2. En El Campello intentaran remuntar el 10-7 que Sella va a aconseguir al seu carrer.

Compartir el artículo

stats