Més de 6.000 kilòmetres separen València de la ciutat de Nova York. Una distància que no sols és física sinò també cultural, política o econòmica i que, malgrat açò, el passat desembre es va acurtar gràcies a la iniciativa encapçalada per Pilota 3.0 i el grup IMEDES-GESMED i amb el pilotari valencià Puchol II com a protagonista.

L´expedició valenciana viatjà a Nova York per tal d´enfrontarse al millor jugador del món de One Wall, una modalitat internacional del joc de pilota a mà.

El resultat del projecte es pot veure ara al documental «VLC-NY: 2mons, 1 pilota», que s´estrena hui divendres a las 20.15 hores al trinquet de Pelayo.

Els carrers de Manhattan, Central Park o les pistes de joc del Bronx són alguns dels escenaris on transcorre el relat el desenllaç del qual és l´enfrontament cara a cara de Puchol II (Vinalesa, 27 anys) amb Timbo Gonzalez, número 1 en la seua modalitat i una estrella per a els aficionats novaiorquesos.

Aquesta iniciativa -que busca no sols l´intercanvi cultural i esportiu sinó també la internacionalització i la modernització de la imatge de la pilota valenciana- ha estat posible gràcies a la participació dels patrocinadors com ara Balearia, Solimar, Eresa-Ascires, Viajes Transvía i Verevents.

Pilota 3.0 és l´empresa d´ Agustín Larré i Domingo Palacios que s´encarrega, entre altres coses, de la promoció de la pilota valenciana a través de diverses àrees inexplorades fins ara.