Es presenta esta vesprada, en el Museu dels Guerres (de Castelló de Rugat), la final de la Copa Diputació de Raspall. Esta localitat de la comarca de la Vall d´ Albaida és un dels centres neuràlgics de la pilota valenciana en la modalitat de Raspall.

Castelló de Rugat gaudeix d'un trinquet que acostuma a registrar una assistència de públic molt fidel. Va ser inaugurat el 27 de juliol de 1982 amb una partida estel·lar que va enfrontar a Genovés i Pepe que guanyaren el trio de Fredi, Xatet i Gat per 60 a 30. Aquell trinquet va decaure en la seua activitat, però una profunda remodelació, al cobrir-ho i dotar-lo d'il·luminació, va reprendre la seua vida i hui és un dels preferits per l'afició.

No és res estrany que siga la seu de la final de Copa, una de les grans competicions de l'any, en la que s'enfrontaran Moltó i Néstor (que representen a l'ajuntament de Barxeta) contra la parella de Mario i Brisca (que representen a l´ Ajuntament d´ Oliva).

En el torneig d'escala i corda estem en la fase de semifinals, que començaran a disputar-se divendres que ve en el trinquet de Vilamarxant, on la parella de Puchol II i Carlos mesurarà les seues forces davant la de Soro III i Salva.

La segona de les semifinals es disputarà el dimarts dia 10 de juliol a Massamagrell. Allí Pere Roc i Tomàs II jugaran contra Genovés II i Nacho. Dos duels del màxim nivell. La final del torneig es reserva per al trinquet de Guadassuar, el diumenge 15 de juliol.