Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Tot a punt per a la celebració de les finals del Trofeu Diputació d´Alacant

Les finals es disputen el dissabte i el diumenge en les distintes categories

Tot a punt per a la celebració de les finals del Trofeu Diputació d´Alacant

El Saló Multifuncional del Poble Nou de Benitatxell acollia el dimecres, a partir de les 20.00 hores, la presentació dels finalistes de la XXXIV Lliga a Llargues i la XXVI Lliga a Palma, amb dues incloses dins del Trofeu Diputació d´Alacant. Una vegada més el carrer Major d´aquesta localitat de la Marina Alta acull unes finals de rellevància, com van ser ja, per exemple, les finals de la Copa Generalitat en la modalitat de perxa de l´any 2017. Una mostra més del recolzament d´aquest consistori, en pro de la pilota valenciana, gràcies també a l´activitat que vé mantenint el club local. Després d´una intensa lliga s´arriba al moment decisiu i més bonic de la temporada: les jornades de finals.

Josep Femenia, alcalde del Poble Nou, va destacar la pilota valenciana com un senyal d'identitat durant l'acte de presentació de les finals. «Per moltes premures que ha passat el nostre esport, hem estat ahí, la qual cosa diu molt com a poble i com a esportistes. No sols ens teniu aquest cap de setmana, sino sempre que vullgau a Poble Nou teniu les portes obertes», els va dir als presents. Per la seua part, Vicent Molines, reponsable del comité de ratlles de la FPV, va agrair a l'ajuntament i al Club de Pilota local que porten temps treballant de valent. Ells són el protagonistes de la lliga, heu fet possible que hui ens trobem a Benitatxell. També va destacar el fet que À punt media emeta en directe la final de primera de llargues. «És un fet històric i s'organitza pels jugadors de la Lliga».

En la mateixa línia, el president de la FPV, José Daniel Sanjuán, va fer un resum de les activitats més destacades per a les ratlles durant els últims mesos, destacant la unió dels que practiquen aquesta modalitat. «Des de la Federació hem posat en funcionament una escola de treures, tenim un campionat d'equips de primera que va consolidant-se i continuem sent un referent en llargues en les competicions internacionals. Darrere de totes aquestes accions la Diputació d'Alacant sempre ha estat darrere, any rere any».

Per últim el coordinador de Pilota de la Generalitat, Sebastià Giner, va voler resaltar que la semifinal prèvia a la classificació per disputar la final havia marcat una fita destacada: «Una partida va sobrepassar el rècord de durada -4 hores 10 minuts-, demostrant el nivell de competitivitat. També va posar en valor el paper de la Diputació d'Alacant per mantindre el joc de ratlles a les comarques del Sud, i va explicar la ferma aposta de nova televisió valenciana per la pilota valenciana, amb retransmissions de partides de diferents àmbits i un programa amb reportatges a partir del mes de setembre».

Compartir el artículo

stats