La selecció valenciana de pilota viatjarà a terres holandeses per a disputar el campionat d'Europa absolut. La primera setmana d' agost, la ciutat de Leuwarden, capital de la regió de Frísia, acull els millors pilotaris del continent per a competir en les tres modalitats oficials de la CIJB: Internacional, Wallball i Llargues.

Pigat ha seleccionat als mateixos que fa uns mesos van aconseguir el títol mundial absolut en Pasto (Colòmbia) És el premi a un dels majors èxits que es recorden. Amb ells pretén assaltar l'inexpugnable fortí frisó. Perquè si hi ha un territori certament difícil és el de la planura del nord d'Holanda. Allí, la selecció valenciana sempre va ser derrotada en el joc a Llargues.

La primera presència va ser en 1997, tercer campionat europeu. Assistim al fet de jugar davall un diluvi, maneres que als valencians no els entrava en el cap. A penes començar vam ser eliminats. La segona visita a Holanda va ser en el 2001, després del gran èxit del Mundial del 2000 a València.

En la final de Llargues disputada en la plaça de l'Ajuntament , els valencians, davall la batuta de genis com Sarasol II i Grau van derrotar a Holanda per 10 a 1. En l'europeu disputat un any després, amb la mateixa base d'equips, la selecció holandesa va véncer en la final per 10 a 3. L'última visita a Holanda va ser en el Mundial de 2012.

Els valencians no van passar del bronze en la modalitat que seguix considerant-se com la reina de les competicions, perquè amb ella es tanquen tots els tornejos. La selecció ha entrenat amb força i il·lusió. L'europeu es jugarà en categoria masculina, en totes les modalitats i també en categoria femenina en les modalitats de Wallball i Internacional. En el sorteig, i en la seua condició de campions del món, els valencians apareixen com a caps de sèrie en llargues i Internacional. En Joc Internacional lluitaran per la classificació a la final contra holandesos i francesos.

En Llargues, amb holandesos i anglesos. En l'Europeu d'Holanda participen les federacions d'Holanda, Bèlgica, França, Itàlia, País Basc i Comunitat Valenciana.

Trofeu Tío Pena

Finalitza esta vesprada a Massamagrell el més clàssics dels tornejos d'estiu. Ho fa amb un cartell de luxe que mesura a Soro III i Raúl contra la parella de Pere Roc i Héctor, quatre pesos pesats que arriben carregats d'il·lusió per a alçar un dels trofeus més prestigiosos del calendari anual. La final ve acompanyada del tradicional berenar complementat amb orxata valenciana.

Edicom de Galotxa

Demà es presenta una nova edició de l'Edicom de Galotxa que torna a superar el centenar d'equips en competició en una nova prova de la fortalesa de l'especialitat i de l'interés dels clubs a potenciar-la amb grans competicions.

S'ha optat per un potent grup de cinc equips en la màxima divisió i altres quatre en la categoria de trinquet. Creix la presència femenina amb la participació de set formacions que representaran a Borbotó, Meliana, Godelleta i La Pobla de Vallbona. Les finals es reserven per al primer cap de setmana de desembre.