El X Campionat d'Europa de Pilota serà un espill de la imparable presència de les dones en el desenrotllament de la pilota a mà. El campionat de seleccions nacionals comptarà amb representació femenina procedent de València, Itàlia, Holanda, País Basc, Bèlgica i Anglaterra. I per primera vegada s'incorpora un joc directe, de fàcil comprensió i còmoda adaptació per a qualsevol pilotari, el denominat Joc Internacional. Segons els nous reglaments aprovats per la Comissió Tècnica, la pista de joc femenina permetrà equips de quatre jugadores pel que s'amplia la presència de la dona a uns nivells que eren impensables a penes fa dos lustres.

L'equip valencià debutarà en l'Europeu demà dijous, a les nou del matí contra la representació italiana. Posteriorment hi haurà enfrontaments davant de les seleccions de Bèlgica i Anglaterra i tancarà la lligueta la que s'espera siga la partida decisiva, contra la selecció holandesa. Cal considerar que Holanda és la federació pionera en la promoció de la pilota femenina. Fa desenes d'anys que en els seus campionats interns hi ha una política d'igualtat absoluta. En principi és la selecció favorita.

La modalitat de joc indirecte, que rep el nom de Wallball, -antic One Wall- és la que aporta major presència de dones. La CIJB ha organitzat un campionat individual i un altre per parelles. En la categoria individual la gran favorita és l'actual campiona mundial, la basca Patri Espinar. La representació valenciana està integrada per la veterana Ana Belen, pionera en la promoció femenina, acompanyada de Monica Moya, Victòria Díez, i la que està considerada com una de les millors en el circuit europeu, Mar Giménez, de Bicorp. El torneig de Wallball en la categoria femenina, tant individual com per seleccions, es presenta molt emocionant.

En dos de les tres jornades d'intensa competició la presència femenina serà inclús superior a la masculina. Només la modalitat de Llargues no inclou presència femenina encara que, com ha ocorregut enguany amb la modalitat de Joc Internacional, tot fa pensar que en pròximes cites internacionals també s'incentive la seua participació.

Els combinats valencians ja estan a Holanda

La selecció de Pilota Valenciana van arribar ahir a Holanda per disputar el X Campionat d’Europa Absolut de Pilota a Mà - Franeker, que es disputarà des de demà 2 fins diumenge 4 d’agost .

Els jugadors que conformen l’expedició masculina són Martinez de El Campello, José Luis de Benidorm, Puchol II de Vinalesa, Genovés II, Bueno de Meliana, Sacha d’Orba, Nacho de Beniparrell, Pablo de Sella, Santi de Finestrat i Pere Roc II de Benidorm mentre que Ana Belén de Borbotó, Mónica de Massamagrell, Victòria de València i Mar de Bicorp formaran la selecció valenciana femenina. El cos tècnic de la selecció estarà capitanejat per Pasqual Sanchis «Pigat II» qui estarà acompanyat de Jaume Martí.

La competició s’iniciarà el dijous 2 d’Agost amb la competició de Joc Internacional tant en la modalitat masculina com en la femenina en la qual es jugarà una fase final on s’enfrontaran tots contra tots. levante-emv valència