Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Partida i homenatge

Ventura, un dels homens de la pilota

Almussafes acull la final del Diputació de Frontó i homenatja un home providencial

La modalitat de frontó , a l'estil valencià, amb pilotes de no més de cinquanta grams, tir ràpid, recintes de 25 metres de llargària, amb tamborí, -això almenys diu el reglament-, s'ha mantingut en terres valencianes gràcies a uns pocs enamorats escampats per alguns pobles. Entre eixos pobles destaca el d'Almussafes que, amb totes les dificultats que poden imaginar-se, continua sent un dels referents de l'especialitat. Els pobles, els clubs, la modalitat, la pilota valenciana en general, no es mouen sense la voluntat de l'home. Per això es necessiten persones que no sols juguen, sinó que organitzen, impulsen, estructuren, cusen ferides i anteposen l'interés general pel particular.

Quan en cada poble valencià disposem de dos o tres persones que carreguen amb eixe sacrifici personal, podrem dir que este esport té un futur plenament garantit. A Almussafes eixa persona té el nom de José Ventura Salvador. Hui, rebrà el merescut homenatge del seu poble, del frontó valencià i de la pilota en general en agraïment a haver dedicat tota la seua vida a este esport. Gràcies a ell no es va perdre definitivament a Almussafes. Allí hi ha un frontó, que amb les millors previstes, es convertirà en una instal·lació modèlica. I portarà, a partir de hui mateix el nom de l'homenatjat.

S'ha triat el millor dia, el que coincidix amb la final del torneig Diputació de València, en el que participen els millors especialistes junt amb els professionals de primer nivell. La final d'este migdia, a partir de les 12 hores, enfrontarà a De la Vega, nova figura d'este esport, i Carlos de Massalfassar, contra Genovés II i Adrián de Museros. No és fàcil trobar un cartell tan suggeridor com el que ens oferix esta final. Al llarg de l'any hi ha infinitat de partides decisives. En la modalitat de frontó és esta una de les més destacades de, de les més esperades. I hui, a més, amb el protagonisme merescut cap a un prohom del Joc de Pilota, una d'eixes persones necessàries per a mantindre amb vida l'esport de la terra: José Ventura, «Ventura d'Almussafes» entusiasta com pocs, enamorat fins a la mèdul·la i home volgut i respectat per tots.

En la primera partida del dissabte de la nova temporada , que va animar de manera especial les grades de Pelayo, Francés i Félix es van imposar a Puchol II i Carlos per 60 a 40. Va començar molt bé el de Vinalesa però va reaccionar la parella rival de manera que va acabar dominant el marcador després d'una exhibició de poder. Camina molt bé el pilotari de Petrer, cada dia més segur de les seues possibilitats. Félix va estar en la seua habitual línia d'eficiència. Bon començament d'una temporada que s'espera brillant.

Compartir el artículo

stats