«Pelayo imposa», reconeix Pere Roc, de Benidorm, un dels finalistes de la gran partida contra Puchol II de l'Individual d,escala i corda que es disputa diumenge a l'emblemàtic trinquet de Pelayo. «Ens conegam molt», exposa Puchol, de Vinalesa, guanyador de fa dos anys, «la pressió existix, cal tindre la sang freda i estar concentrat tota la partida, a banda de que te puges ixir allò que has entrenat». «És una final inédita», afegeix Pere Roc. «N'hi ha que disfrutar, tenims jocs distints, Pelayo imposa i ens hem de tranquilitzar. L,únic secret de disfrutar. Estic més tranquil que l,any passat (quan va perdre la final davant Soro III). Gràcies a ixa final estic ací».

Bankia serà una vegada més el patrocinador. El trinquet de Pelayo estarà diumenge de gom a gom en esta 33 edició (12.00, À Punt). Feia cinc anys que no es retransmitia en directe.

Per a Puchol II seria el segon titol en la tercera final disputada i per a Pere Roc II el primer, en el seu cas en la segona final jugada, a més consecutiva.

La final és inèdita, però els dos pilotaris van destacar que es coneixen a la perfecció. «Pere Roc II té el perill al dau on fa molts quinzes de pacte i al rest busca la pilota d'aire. La idea és saber fer front a eixe primer colp i aconseguir que no puga jugar còmode. Evidentment, el millor és trobar-li la dreta (Pere Roc és esquerrà). On es pot fer poc és amb altres virtuts que té com la constància o que és un jugador que mai abandona», explicà Puchol II.

Per a Pere Roc II, el rest de Vinalesa «és complicat perquè té quasi totes les pegades. És qui té millor col·locació en el trinquet i sobretot et pot guanyar amb els caps i els rebots, que els fa de deu. Això és el que vull evitar. I com que és un jugador que executa el guió pràcticament a la perfecció durant tota la partida, he d'aprofitar les poques opcions que em done per a fer-li mal».