Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Una aposta intel·ligent per les dones

A na Puertes va alçar el trofeu de campiona individual de Raspall, probablement la modalitat més dura físicament de la pilota valenciana i a la que s'han apuntat la majoria de les dones que opten per practicar este esport. Ana Puertes és el producte d'una pedrera que no s'esgota mai, la de Beniparrell. Ella simbolitza en gran manera eixe interés de la Federació de Pilota per cultivar la pilota femenina, des de les escoles de cada un dels clubs passant per la la tecnificació, fins a les competicions del màxim nivell. Inclús s'implica de manera directa en l'organització de les partides de festes en què, cada vegada més, s'exigix la presència d'equips femenins. Eixa gestió garantix que les pilotaris cobren sous dignes en eixes cites. És també la manera de buscar el camí de la professionalització que necessàriament ha de ser sobre bases sòlides, des del respecte més exquisit a les prioritats de cada pilotari, del seu club i del conjunt d'este esport. Es tracta de que ningú s'aprofite d'un moviment que sens dubte anirà molt més enllà de la moda. Hi ha un detall molt important: el calendari competitiu de la pilota femenina està pensant en l'interés dels clubs per a no interferir en les seues competicions.

La Federació gestiona a més les beques que concedix la Fundació Trinidad Alonso, gràcies al respecte pels valors coincidents que des de les esmentades institucions es promouen, i que són els que es fomenten des dels clubs.

Ana Puertes, com totes les pilotaris que ahir es van concentrar en el trinquet d'Alcàsser per a disputar les finals individuals en distintes categories de tecnificació, és el producte de l'aposta competitiva dedicada a les dones. Una aposta que va des de les competicions de l'esport escolar, en totes les seues modalitats, als tornejos autonòmics, propis de clubs, els individuals en distintes categories i edats en la pràctica totalitat de les modalitats reconegudes per la FPV. I tot això culmina amb la selecció valenciana que conquistava l'Europeu d'Holanda després d'una exhibició de les pilotaris capitanejades per Ana Betlem.

La pilota femenina valenciana aconseguix èxits internacionals que són el fruit d'una aposta decidida i seriosa des dels clubs a la institució federativa i el suport institucional en què destaca el de la Diputació amb l'àrea d' Isabel García, i les ajudes de la Generalitat per a les esportistes d'èlite amb beques no inferiors als 2.000 euros. La iniciativa privada es concreta en els suports d'institucions financeres com Caixa Popular en l'àrea de tecnificació i de Bankia patrocinant els campions individuals i per parelles. Suports de què participen els clubs que ajuden i formen estes jóvens.

Compartir el artículo

stats