Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

UN QUINZE PER LA LLIBERTAT

Presentació de la jornada solidària. levante-emv

El Joc de Pilota que és esport de cavallers, en el sentit de respecte profund als valors de la veritat i la solidaritat, torna a oferir un altre exemple del seu interés a fomentar la igualtat amb la iniciativa que ahir es va presentar en Borbotó. L'aposta de col·laboració entre la ONG de Goals for Freedom impulsada per una de les primeres esportistes conscienciades en esta necessitat, Patricia Campos, i la Federació de Pilota Valenciana, marca el camí d'un futur en què s'aprofundisca en la conscienciació social en eixa lluita per la igualtat.

Goals for Freedom treballa a Uganda per l'alliberament de les dones maltractades en una societat en què estes a penes passen de ser animals de càrrega, sense drets de cap tipus i sotmeses a unes normes culturals o religioses que les obliguen a un sotmetiment absolut. Fins allí arriba l'ajuda d'esta ONG que estén la seua presència alliberadora a altres territoris.

La Federació de Pilota no ha dubtat a sumar-se a esta iniciativa solidària. Si una dona ugandesa juga al futbol significa un pas alliberador que trenca cadenes d'esclavitud. Si Patricia Campos va ser la primera dona pilot a Espanya, estava destinada a captar l'atenció de totes les dones que en l'àmbit de l'esport autòcton s'han convertit en heroïnes de la lluita alliberadora per a trencar les imatges d'exclusió de les dones en un esport tan agafat a la tradició. És confluència natural la de Patricia amb Ana Betlem i amb una Federació que aposta per la dona com segurament fan molt poques. Ací està la seua junta directiva amb paritat en la seua representació. Les dones que s'han incorporat vénen amb l'aval de treballs impecables en eixe objectiu de sumar la voluntat i l'esforç femení per a l'expansió del Joc de Pilota.

La presentació de la jornada solidària que es desenrotllarà en les instal·lacions de Borbotó ha sigut possible gràcies a Isabel García, la diputada d'esports, un exemple en eixe interés d'igualtat i de respatler al moviment feminista. El dia 19 de gener la Federació prepararà tallers d'iniciació a este esport per a tot el que s'interesse per ajudar a eixa lluita alliberadora. Una aposta decidida per la solidaritat amb les dones i els immigrants. Un verdader «Quinze for Freedom». Un Quinze per la Llibertat.

Compartir el artículo

stats