Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Any nou vida nova

Any nou vida nova

Es reunixen en la seu federativa. No caben en el local. Exposen i debaten durant més de cinc horas...Es la primera vegada en més de trenta anys que en una assemblea dels clubs que participen en les competicions de Galotxa es produïx una resposta semblant. Preguntar-se per les raons ens donaria com a resposta una onada d'il·lusions recuperades. També, d'una manifestació de força de voluntat de futur davant del que ningú pot negar: el progressiu i indisimulat intent d'arraconar el seu passat i el seu present. Això es comenta en directives i en cercles d'aficionats. Potser per això s'espera tant de la nova etapa federativa que de nou lidera José Daniel Sanjuán.

La Federació de Pilota es consolida com la institució que salvaguarda la rica i variada història del nostre esport des de la seua promoció escolar i social; la que impulsa una política d'igualtat entre hòmens i dones esportistes, la que cuida les seleccions que representaran a la pilota valenciana en tornejos extraterritorials, inclús internacionals; la que defén l'interés dels clubs i lluita decididament per la dignitat i el respecte a la riquesa de totes modalitats del nostre Joc de Pilota.

Som encara molts els que recordem els inicis de les competicions de clubs de Galotxa, Raspall, Llargues o Frontó. Recordem com des d'este mateix diari es van impulsar els primers campionats de clubs de Raspall i d'Escala i Corda, amb aquelles finals a Rafelbunyol o l' Eliana. Sabem d'uns temps dur en què tot estava per fer. Hem vist fluctuar anys de bonança amb altres de decadència. Mai havíem vist un descarat intent d'arraconar una de les parts vitals del nostre esport com s'ha fet evident des de fa alguns anys, no sense la indiferència de la majoria.

Reaccionen els clubs. Ho fan en defensa pròpia. I col·laboren en l'assemblea que prepara un gran torneig com el que patrocina El Corte Inglés per dotar de la màxima serietat a les competicions; tornen a revalidar la seua aposta pels juvenils; s'ha acabar allò d'apuntar-se a la categoria que més els agrade...volen un major interés mediàtic que els permeta sobreviure, aconseguir patrocinis privats, encara que siguen d'empreses xicotetes. Només demanen que sent com són els millors guardians d'este esport en les seues respectives poblacions, les seues competicions no siguen menyspreades o directament despreciades en els canals públics d'informació. Demanen respirar. Probablement per això es van reunir en massa en la seu federativa, per a ajudar-se mútuament a recuperar el pols vital i treballar, com sempre, per un millor futur de tot el conjunt del Joc de Pilota. Estic segur que hi haurà un abans i un després de la reunió del passat onze de gener.

Compartir el artículo

stats