Primera partida de la Lliga Bankia. Trinquet de Pelayo. Pere executa un perfecte colp de bot i braç. La pilota creua endiablada a la cerca de la careta. En ella colpeja i bóta abans d'arribar al tamborí. Tot en desenes de segon. A l'arribar al tambori s'eleva i per l'efecte es dirigix cap a la muralla contrària més o menys a l'altura del nou. Només pot jugar-se a l'aire, quan baixe quasi en vertical des de les altures fregant la muralla.

De la Vega la restarà amb un colp de ganxo d'esquerra entre la sorpresa general. Si era difícil executar un colp amb l'esquerra raspant la muralla, més captivador resulta veure amb quina parsimonia i elegància mesura els temps el jove d'Almussafes per a no atabalar-se i arribar en el moment precís per a executar el colp adequat. En la seua primera partida com a rest titular de la Lliga Bankia i no ho va fer una vegada, sinó dos.

Algú des de la grada recorda a Rudolf Nureyev, el ballarí rus a la cerca de la llibertat. Els seus colps pareixen imitar l'elegància insuperable de l' artista rus. La digitalització de la imatge permetria l'elaboració d'un vídeo promocional que combinara la música d'un vals d' Strauss amb els moviments de De la Vega. Seria un moment màgic per a demostrar que l'Escala i Corda, executada per les primeres figures, és la recreació del Llac dels Cignes en qualsevol trinquet valencià.

Va restar De la Vega per davant pilotes que pareixien quinzes definitius; va executar des del dau preciosos colps d'esquerra per dalt picant la pilota en la muralla de l'escala perquè els efectes del bot dificulten la resta dels rivals. Se sent a gust amb l'execució del dau d'eixa manera, d'esquerra per dalt, bella i eficaç. Quan no la pot gastar, De la Vega fa el dau de palma, buscant col·locar la pilota on faça mal al rival.

Més de u, els clàssics, dubtaran si amb eixe colp pot progressar cap a les cimes d'este esport. S'ha de veure. De moment, en el joc sense galeries eixa forma d'executar pareix tan eficaç com la clàssica. Ja saben: el rival no pot contestar a la galeria. Estem en un temps nou d'este esport. El xaval d'Almussafes, que no ha complit els vint anys arriba després de passar per totes les competicions escolars, en totes les modalitats, impregnant-se del millor de cada una d'elles per a aportar un aire nou als trinquets.