Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Tribuna

Recta final i res decidit

Puchol II juga hui a Petrer. funpival

El naixement de la Fundació de Pilota Valenciana per a la gestió del món professional d'este esport va ser una mesura necessària després del fracàs empresarial, d'aquell intent precipitat i amb aires de monopoli que va ser Val Net. Al final no va acabar de convéncer ni als seus propis socis. Una mort esperada i per molts desitjada. Va ser el moment, quan ja no es podien pagar nòmines, que va arribar la mà salvadora de la pròpia Federació de Pilota i l'aval del de quasi sempre. Ara s'ha apostat per una gestió molt professional i per racionalitzar les competicions, reduint el número de partides dels jugadors d'elit i centrant l'atenció en les dos grans lligues, la d'Escala i Corda i la de Raspall. Es complementa amb la Lliga 2, que oferix oportunitats als jugadors que no han pogut col·locar-se en la gran competició de sis equips.

Eixa reducció d'equips, que ja no es fan en funció de les aportacions municipals, sinó de la racionalitat i la busca del millor dels espectacles, ha propiciat confrontacions carregades d'emoció, de qualitat i d'interés. No hi ha partida que no resulte decisiva per als uns i els altres. A estes altures de la competició, arribats a la sèptima jornada de les deu que es disputen en la fase classificatòria, queda molt per decidir. Dels sis equips en lluita, quatre s'han classificar per a les semifinals. Abans de començar les partides d'este cap de setmana, a disputar a Petrer, Dénia i Massamagrell, les formacions de Puchol i de De la Vega estan a un pas de consolidar matemàticament la seua classificació a la ronda següent.Puchol, Salva i Bueno han guanyat cinc de les sis partides disputades i De la Vega, Félix i Nacho, quatre. En última posición, amb només una partida guanyada, es troba la formació de Soro III, Jesús i Carlos.

Esta vesprada es juga a Petrer un duel molt esperat en aquelles terres. S'enfronten els equips de Francés, el pilotari local, i el del líder, campió individual, Puchol II. Francés necessita de la victòria que li permetria somiar de ficar-se entre els quatre millors.

Juga en el trinquet en què s'ha format i té qualitat contrastada per a aspirar a tot. Intentarà aprofitar esta oportunitat per a regenerar les seues opcions. Demà diumenge, al migdia en el Trinquet Rovellet de Dénia, una partida apassionant entre les formacions de Pere Roc i De la Vega. En la primera fase va guanyar el d'Almussafes. En estos moments les forces estan molt igualades. El triomf suposaria per a Pere Roc la seua tercera victòria consecutiva i superar i desplaçar a De la Vega de la segona plaça. Atractiva confrontació. De la Vega porta dos derrotes consecutives. Moment de preocupació.

En la Lliga de Raspall la jornada es trasllada als trinquets de Bellreguard i de La Llosa. En el poble de la Safor el duel enfronta a les formacions de Moltó, Josep i Lorja enfront de Montaner, Brisca i Gabi i en La la Llosa de Ranes, Sergio, Seve i Ricardet contra Pablo, Canari i Raúl.

Compartir el artículo

stats