Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Tribuna

Ovocity es postula en el Corte Inglés

Partida de Galotxa en Alfarp. levante-emv

Ja està en marxa una nova edició del Trofeu El Corte Inglés de Galotxa. Enguany s'anuncien en el torneig jugadors que alternen trinquets i carrers, partides anunciades amb apostes i pagament d'entrades, amb les partides d'este gran campionat, en les que l'entrada és lliure i no hi ha les apostes. Noms com Santi de Silla, fitxat per Quart dels Valls, Carlos de Massalfassar, fitxat a Foios, Salva d'Alginet, en l'Ovocity El Marquesat, Álvaro de Massalfassar que ho fa en el club del seu poble, Jesús de la Baronia i Julián Martí, de Montcada, que juguen per Faura, injecten qualitat en totes les partides. El fet de que, aquells jugadors que no estan en nòmina de la Fundació tinguen llibertat de contractació ha permés este nou impuls al torneig degà de la pilota en el si dels clubs.

Tot això va poder apreciar-se en la primera de les jornades competitives en què assistim a partides tan intenses com la viscuda a Montserrat on l'equip d'Ovocity va remuntar un 50-65 per a acabar derrotant res més i ni més ni menys que als campions de la Supercopa i que, en principi, apareixen com un dels grans favorits el triomf final.

És evident que la incorporació d'un esquerrà de qualitat com a Salva d'Alginet és reforç de primer nivell per a un equip llegendari com el que juga a Alfarp i que posseïx un dels millors historials en l'especialitat: cinc campionats i tres subcampionats

No van defraudar les formacions de Beniparrell, que ha recuperat Roberto, i que es va imposar a Foios per 70 a 40; Kiwa Quart dels Valls seguix intractable en la seua pista davant de Massalfassar, ni tampoc va fallar el primer equip de Faura.

El Trofeu El Corte Inglés vol recuperar la grandesa i esplendor d'altres temps, d'aquells en què l'activitat d'este esport era molt inferior a l'actual. Competix el torneig amb molts altres fronts competitius que demostren la vitalitat creixent d'este esport. Ho fa en carrers i trinquets, amb l'entranyable pilota de vaqueta. Continua agitant passions en molts pobles; allà on el seu equip de pilotaris lluita per engrandir la història local. I seguix ferm, liderant la promoció amb escoles i equips des de les categories més xicotetes, inclús femenina. És el campionat nascut en els albors de la democràcia, quan uns pocs repartits en uns pocs pobles van voler crear un nou futur per al vell Joc de Pilota.

Compartir el artículo

stats