Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Tribuna

Sis titans miren a la final

Es juga esta vesprada en el trinquet de Vilamarxant, a partir de les 18,30 hores, la partida de tornada de les semifinals de la Lliga Bankia

Puchol II, en una partida de la Lliga Bankia. levante-emv

Es juga esta vesprada en el trinquet de Vilamarxant, a partir de les 18,30 hores, la partida de tornada de les semifinals de la Lliga Bankia que enfronta a les formacions de Puchol II, Raúl i Bueno i la de Pere Roc, Santi i Monrabal. En la partida d'anada el resultat va afavorir als primers per 60 a 50, després de patir a base de be i de recuperar tres jocs de desavantatge. O siga, estem davant d'una confrontació oberta en la que tot pot ocórrer. Es juga a Vilamarxant, que no és cosa sense importància.

Es tracta d'un trinquet en què el rest de Benidorm es troba sempre molt a gust; el mateix trinquet en què fa un parell d'anys va eliminar en les semifinals de l'Individual a l'actual campió. Les grades s'ompliran. Té la partida tots els al·licients dels grans duels de la nostra pilota valenciana: lluita per accedir a la final més esperada, exquisida qualitat en tots els protagonistes i indisimulada passió dels bons aficionats, que, almenys de moment, mantenen l'estil respectuós amb tots els jugadors: aplaudixen les bones jugades, vinguen d'on vinguen, encara que cada u tinga el seu favorit particular. Val la pena acostar-se a este trinquet i assaborir l'autenticitat d'una partida gran en un trinquet d'un poble valencià.

Els oferiran un bon berenar, notaran la proximitat de les primeres figures, podran contemplar una bona partida en la que alguns qualifiquen com catedral de la pilota en el Camp de Túria, per damunt de pobles històrics com Llíria, Benaguassil, on va desaparéixer el trinquet a finals dels seixanta, o de La Pobla, que ara aposta per una instal·lació moderna. Vilamarxant, i en això ha tingut molt a veure l'activitat del club i la gestió sempre creativa dels trinqueters, s'ha convertit en un referent. Tant que acull i ni més ni manco que una semifinal de la màxima competició. Cal anar.

El diumenge, a Bellreguard, es coneixerà el segon finalista. S'enfrontaran els equips de De la Vega i Francés. Els primers partixen amb un avantatge de dos jocs. La partida, semifinal de la Lliga Bankia, començarà a les cinc de la vesprada, prèvia a l'habitual partida de raspall de tots els diumenges.

Compartir el artículo

stats