Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

«Per a pilotes, les del Genovés...»

«Per a pilotes, les del Genovés...»

Sergio el de Genovés és un pilotari de llarg recorregut, veterà, amb qualitat acumulada a l'alimentar-se del joc per terra i per dalt. Qui més qui menys sabia que Moltó, el campió individual, no ho anava a tindre fàcil a pesar d'haver-li derrotat en les dos partides de la fase regular. Sempre s'espera el millor del número u però ahir el de Barxeta es va veure superat pel de Genovés en tots els terrenys. Sergio estigué molt segur en els seus colps, jugà amb criteri i temprança ; mai va perdre la concentració i acumulà jocs de manera imparable, fins a col·locar un 25-0 que feia pensar en el que sempre s'ha denominat una partida sabatera, impròpia d'una final d'esta envergadura.

Véiem un Moltó que no era capaç d'assimilar la fortalesa rival i a uns companys, Jose i Lorja, que tampoc es posicionaven per a atacar; apenes tenien temps de preocupar-se per no perdre terreny. Allò estava decidit. Només molt al final, quan Sergio començà a mostrar símptomes de cansament, va paréixer aguaitar una lleugera reacció que no passà de guanyar un joc. La remuntada era una empresa impossible quan davant tenies dos jóvens com Seve el de Vilanova de Castelló i Ricardet, també d'El Genovés que van oferir un recital de frescor i ambició insuperables. El punter de l'equip vencedor va estar perfecte en la seua tarea rematadora. Al final, un 30 a 5 definitiu, inapel·lable.

Menció especial per a Seve, un xaval de a penes 20 anys que va captivar de principi a fi. Agilitat felina per a estar sempre en posició d'atacar i recursos tècnics que va exposar amb elegància i decisió. On bastava una sempre raspada defensiva ell treia un carxot ofensiu, amb la dreta i amb l'esquerra. El trinquet se li va quedar xicotet perquè apareixia per totes les bandes, inclús per a assistir a Sergio en eixos minuts finals en què el de Genovés semblava acusar el titànic esforç acumulat. El jove mitger es va convertir en un jugador determinant i vist allò que s'ha vist caldrà coincidir que estem davant d'un pilotari amb molta projecció que pot marcar diferències.

El trinquet el Zurdo de Bellreguard, amb una presentación impecable, lluidora, va registrar un ple quasi absolut a pesar de la presència en directe de les càmeres de televisió. Àmplia participació d'aficionats arribats des dels pobles dels pilotaris protagonistes i celebració especial per als guanyadors que van mostrar al final el seu legítim orgull: «per a pilotes les del Genovés». A més de pilotaris de renom des dels llunyans temps del Tio Tonet, en Genovés saben traure partit als jocs de pilota i als de paraules.

Compartir el artículo

stats