Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Va de bo !

Estadístiques i resultats

Un partit entre xiquets dins de la «Pilota a l'escola». Levante-emv

Escola que organitzen conjuntament la Generalitat i la Federació de Pilota Valenciana. Tretze anys visitant col·legis i instituts de la geografia valenciana per a difondre el Joc de Pilota. Un esforç que mereix totes les alabances. En molts dels pobles visitats fa anys que no es practica este esport, que els seus xiquets a penes han sentit parlar d'ell i que mereixen com poc conéixer esta part de la cultura del nostre poble. En esta edició s'ha arribat a una participació pròxima als 500 col·legis, xifres inimaginables quan fa tretze anys, temps del conseller Manuel Tarancón, es va posar en marxa la idea amb totes les il·lusions imaginables. Hui un total de 48 persones, entre tècnics i exprofessionals, participen amb contractes parcials a desenrotllar el programa. Des de fa uns anys a més de les visites a eixos centenars de col·legis distribuïts per la majoria de comarques del territori valencià s'organitzen unes Trobades, deu en total, que reunixen en jornada lúdica i convivencial a centenars d'escolars. També s'organitza per a l'etapa d'ensenyança secundària una competició, sempre atractiva entre els jóvens.

Després de tretze anys de programa, encara que s'han realitzat interessants aportacions per a la motivació del professorat, peça fonamental per a l'èxit del mateix, seria el moment de reflexionar sobre el rendiment general del mateix. La generosa inversió de 200.000 euros mereix plantejar-se si és prou de cobrir les expectatives en l'àrea de la difusió, que pareix evident que té un resultat positiu, o potser convindria avaluar els resultats en l'objectiu de la captació de nous practicants afiliats a un club.

Estudiar si allà on arriba este programa queda consolidat o, al contrari, és una activitat que es queda en una simple xarrada informativa i una pràctica superficial. Si eixa inversió pot derivar en ajudes directes a la creació de clubs o a la coordinació entre institució escolar i els clubs existents. Fer un pas avant perquè la inversió obtinga els resultats que de veritat interessen a este esport: l'augment dels seus practicants i dels seus clubs. Les xifres estadístiques són atractives però ho serien molt més si estigueren acompanyades en el futur d'una realitat consolidada.

Compartir el artículo

stats