Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Trinquet

Puchol II, Pere i Jesus, campions

El trio guanya el Trofeu Fundació després de derrotar 60 a 55 a Genovés II, Fèlix i Monrabal

Puchol II, junt als seus companys de partida, ahir. Levante-emv

El trio de Puchol II, Pere i Jesús s'ha proclamat vencedor de l'I Trofeu Fundació després de derrotar al de Genovés II, Félix i Monrabal per 60 a 55 en la final disputada ahir a la vesprada en el trinquet Eusebio de Sueca que va registrar un gran ambient de públic. La partida va respondre a les expectatives que corresponen a una final amb les primeres figures d'este esport. Les apostes donaven com a favorit al trio comandat per Puchol però els seus contraris van voler des del primer moment demostrar que tenien les seues opcions. Van prendre la davantera i van saber mantindre un avantatge de dos jocs que va arribar fins a la recta final del dolc.

En el dau Genovés II estava impecablement resolutiu. Vam veure un pilotari pletòric de forma i d'il·lusió amb eixa riquesa de colps poderosos i elegants que enxisen els aficionats. La seua esquerra per dalt va arrancar algunes de les millors ovacions de la vesprada perquè no és colp defensiu, sinó ofensiu. Félix continuava marcant les diferències en la posició de mitger gràcies a la seua enverinada pilota.

Els anys no sols no pareixen passar factura a eixa potència de pegada sinó que l'han millorat en seguretat i efectivitat. Monrabal va deixar ahir una altra vegada el segell del seu saber fer junt amb la corda. Sempre juga amb criteri, per a satisfacció dels bons paladars que acudixen al trinquet. Tot pareixia a favor seu per a conquistar este prestigiós torneig. Van poder anar-se'n tres jocs per a col·locar un 45-30 que probablement haguera sigut determinant. No van rematar eixe joc i van entrar en la fase de dubtes.

Amb tot encara van tindre el 55 a 50 a favor seu però van perdre el joc en el dau, ja no tan poderós com al principi. Va ser el moment en què Puchol, Pere i Jesús van mostrar majors dosis d'inspiració per a rematar el triomf amb un últim joc que va caure en quatre quinzes. Bella final, molt disputada; jugada de poder a poder, amb molta qualitat en què va haver-hi alternatives en el marcador i que va provocar la merescuda ovació final.

Cómode per a Moltó

Després de la final d'Escala i Corda, també es va disputar ahir la final en la modalitat de raspall que va enfrontar als trios de Moltó, Seve i Ricardet contra Sergio, Tonet i Lorja. Una partida que oferia tots els al·licients i que va acabar amb el triomf final molt fàcil del trio encapçalat per Moltó per 30 a 5.

Compartir el artículo

stats