Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Va de bo

Dos cavallers per un títol

Dos cavallers per un títol

Demà, a les 11,30h. el trinquet d'Oliva, en un dels pobles que pot presumir legítimament d'haver salvaguardat com pocs la modalitat de raspall, dos grans de l'esport valencià lluitaran pel títol més desitjat, l'Individual. Tornen a enfrontar-se Moltó, de Barxeta, i Marrahí, de Villanueva de Castellón. Ho van fer el passat any a Bellreguard en una partida que es va decidir en el moment de la sort de la moneda. Va guanyar Moltó per 25 a 20. Ningú va perdre l'avantatge del traure.

S'anuncia per a demà una final que es presenta amb els mateixos protagonistes però que serà diferent. Ha canviat l'escenari, de majors dimensions i de joc més lent, i el pes de les pilotes, que s'ha rebaixat uns grams perquè la treta no tinga tanta influència. En la pista, dos jugadors de característiques distintes. Moltó és un pilotari tècnic que ha assumit colps i estils de modalitats diferents encara que sempre va tindre preferència indiscutible pel raspall, mentres que Marrahí, pilotari molt carismàtic presumix de tindre una de les pegades més poderoses. No hi ha pronòstics. En una final de l'Individual mai n'hi ha. Influïxen molts aspectes: el moment físic; la força anímica; la inspiració del moment, la frescor d'idees, i la sort, amb la que també cal comptar.

Moltó arriba disposat a conquistar el seu quart títol en la seua quinta final disputada. Eixes xifres, amb 27 anys, mereixen tot els respectes. Moltó, que és pilotari de caràcter temperat i humil, somia de marcar una època en el Raspall com les que van marcar en altres temps Pasqual II i sobretot, Waldo, que ha acumulat deu títols, xifra que serà difícil d'igualar. Marrahí aspira a sumar el seu segon títol als 29 anys. Ho va conquerir fa cinc años... Una eternitat si tenim en compte la qualitat que atresoren les seues mans.

La final, que serà oferida en directe per ÀPunt, omplirà les àmplies grades del nou trinquet d'Oliva que ha sabut arreplegar la densa història que va iniciar fa més de cent anys Domingo Mestre, «Domingo Llavores» i sobre el qual s'ha escrit belles pàgines en la història del Raspall, modalitat preferent des de fa un segle. Llarga és la llista de jugadors de renom que han sorgit entre les seues muralles des del llegendari Tofolet, fins a altres més recents com la saga dels Malonda fins al pilotari que trencà tots els esquemes per la seua qualitat i carisma: Waldo.

En les lloses d'eixe trinquet que dignifica el Raspall, dos cavallers d'este esport mesuraran les seues forces en un diumenge que farà història.

Compartir el artículo

stats