Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Xiques que poloren i fan plorar

Xiques que poloren i fan plorar

Pareix que va ser ahir quan este periòdic va dedicar un suplement especial a la labor que en el club de Beniparrell realitzava un grup de jóvens dones que, en contacte amb altres poques repartides en alguns pobles, es llançaven a normalitzar la pràctica d'este esport a través de la modalitat de raspall. Llavors es parlava de crear un senzill campionat. Allò de que unes quantes dones es reuniren per a practicar un esport tan exigent com la pilota on la presència de les dones era absolutament marginal, mereixia un tractament digne. D'això fa apenes una década.

Fa escassament una setmana, nou xiques valencianes sorgides en les pedreres dels clubs que disposen d'equips femenins han lluitat amb tenacitat pel títol europeu en terres portugueses. Les hem vist atendre amb admiració les indicacions de Vicent Molines, el seu seleccionador, el seu entrenador, el seu mestre que sap dirigir i per damunt de tot transmetre valors. Un luxe per a este esport tindre persones com Vicent. Les hem vist plorar a soles, de ràbia, en la derrota, i plorar d'emoció per l'alegria del triomf. Totes juntes, sempre juntes, de la mà de la pionera de tot este moviment, Ana Betlem de Borbotó, una campiona que ha sabut transmetre eixe geni campió a les seues deixebles. Totes mereixen el reconeixement pel seu esforç i la seua il·lusió.

Menció especial per a Mar de Bicorp i Victòria de València que han deixat la seua empremta de campiones exemplars en el seu pas per estes categories inferiors. Ara, dedicades prioritàriament als seus estudis, perquè res més important, continuaran sent dos campiones referencials que ja han fet història gran en este esport. I que, amb tota seguretat continuaran escrivint bells poemes com el de Moita.

Les xiques jóvens valencianes, igual que els xics, conquisten el títol absolut en ambdós categories. La selecció valenciana ha aconseguit disputar totes les finals de totes les categories i edats. Un registre difícilment superable. És el fruit del treball de cada un d'ells i d'elles; dels seus monitors locals, de les directives, dels pares que els recolzen, de la Federació que els programa competicions, els dóna visibilitat i les recolza a través de patrocinadors, en especial de la Fundació Trinidad Alonso i de Caixa Popular.

La pilota femenina no és una moda. És un moviment imparable que creix exponencialment i que suposarà la verdadera revolució en este esport. Un detall; segons les dades de la pròpia Federació este estiu hi ha més petició de partides femenines que masculines en les partides de festes. Les xiques, sense complexos, es llancen a jugar a raspall, a frontó, a galotxa, i s'endinsen en les modalitats que els permeten competir internacionalment. Tot eixe bagatge tècnic els permet competir amb dignitat inclús amb aquelles que només s'han especialitzat en One Wall. Les xiques valencianes també són les millors. Ploren de alegría i fan plorar a tots.

Compartir el artículo

stats