Aquesta modalitat es juga principalment en les comarques de la Marina Alta i la Marina Baixa, per la qual cosa, amb el primer Campionat Autonòmic de Pilota Grossa es busca, a més de la diversió dels seus participants, fomentar-la e impulsar-la, per tal de donar a coneixer-la al públic i jugadors en general.

Aquesta primera edició ja conta amb amb uns 120 participants dividits entre les categories senior, veterans, femení i mixt. Faltant per concretar encara les categories escolars. Les formacions inscrites en la competició provenen de diferents clubs com son: Parcent, Ondara, Manuel, Campanar de Valencia, Tamborí de Valencia, Godella, Xuquer-Sueca, Abdet, El Pinós, Crevillent, Murla, Universitat de València, Nàquera i El Genovés.

La competició es disputarà durant els quatre caps de setmana del mes de setembre. Tenint lloc el cap de setmana del 7 i 8 de setembre les fases prèvies, les quals es disputaran en diferents seus, per la gran quantitat de formacions inscrites al torneig. Els recintes de Parcent, Ondara, Campanar, El Pinós i Manuel acolliran les primeres partides de la edició inaugural del torneig. El cap de setmana del 14 i 15 de setembre es disputaran els huitens de final a la localitat de Parcent, mentre que entre el 21 i 22 de setembre es viuran els quarts de final i les semifinals a Ondara. Finalment les grans finals tindran lloc a la localitat de l'Abdet l'últim cap de setmana de setembre. Localitat en la que a més es podrà gaudir de la fireta local al llarg del dia de competició.